«Πίνω μπάφους και παίζω pro»!

Ποια Ιταλία; Η ευρωπαϊκή χώρα που θα απαγορεύσει την μαντήλα – «Θα σας ταράξουμε στα πρόστιμα»

Απαγόρευση για τα κορίτσια κάτω των 14 ετών

Ποια Ιταλία; Η ευρωπαϊκή χώρα που θα απαγορεύσει την μαντήλα – «Θα σας ταράξουμε στα πρόστιμα»

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pronews.gr στην Google

Μπορεί η Ιταλία να είναι από τις χώρες που εξετάζει να λάβει αυστηρά μέτρα κατά των ισλαμικών συνηθειών, ωστόσο η Αυστρία είναι εκείνη που εφαρμόζει νέο πλαίσιο για τη χρήση ισλαμικής μαντίλας στα σχολεία, καθώς από την 1η Σεπτεμβρίου απαγορεύεται ρητά σε κορίτσια κάτω των 14 ετών να τη φορούν εντός των σχολικών εγκαταστάσεων.

Ήδη καταγράφηκε η πρώτη σχετική καταγγελία, μετά την άρνηση 13χρονης μαθήτριας στην Κάτω Αυστρία να αφαιρέσει τη μαντίλα της.

Το περιστατικό σημειώθηκε στην περιοχή Νόινκιρχεν και σύμφωνα με τον ORF Κάτω Αυστρίας, οι γονείς της αντιμετωπίζουν πλέον πρόστιμο από 150 έως 800 ευρώ.

Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης προβλέπεται ακόμη και υποκατάστατη ποινή φυλάκισης έως δύο εβδομάδων.

Η απαγόρευση αφορά δημόσια και ιδιωτικά σχολεία και εφαρμόζεται στα σχολικά κτίρια και τους χώρους τους.

Δεν ισχύει ωστόσο, κατά τη διάρκεια εκδρομών ή άλλων δραστηριοτήτων εκτός σχολείου.

Σε περίπτωση παράβασης ακολουθεί συγκεκριμένη διαδικασία, με ενημέρωση της διεύθυνσης, των γονέων και της αρμόδιας εκπαιδευτικής Αρχής, ενώ στη συνέχεια μπορεί να ενημερωθούν και οι υπηρεσίες προστασίας παιδιών και νέων.

Ο νόμος εγκρίθηκε από συντηρητικούς, Σοσιαλδημοκράτες, Φιλελεύθερους και FPÖ, ενώ οι Πράσινοι τον καταψήφισαν.

Άλλωστε, η αυστριακή κυβέρνηση μέσω πρωτοκλασάτων στελεχών της έχει καταστήσει σαφές ότι θα «προχωρήσει την αυστηροποίηση των μέτρων, ακόμη και αν χρειάζεται να πέσουν “βροχή” τα πρόστιμα».

Η συνταγματικότητά του αναμένεται να κριθεί από το Συνταγματικό Δικαστήριο το πρώτο εξάμηνο του 2027.

Δείτε μας ζωντανά στο YouTube, Twitch, X, Telegram

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.