ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Επίθεση αντιποίνων από χριστιανό στο Λονδίνο: Φορτηγάκι κτύπησε ισλαμιστές – 1 νεκρός (φωτό, βίντεο)

Επίθεση αντιποίνων από χριστιανό στο Λονδίνο: Φορτηγάκι κτύπησε ισλαμιστές – 1 νεκρός (φωτό, βίντεο)

Συναγερμός σήμανε για μια ακόμη φορά τα ξημερώματα της Δευτέρας στην Βρετανία και συγκεκριμένα στο Λονδίνο κοντά στο Φίνσμπουρι Παρκ στα βόρεια της πόλης όταν τρία άτομα που επέβαιναν σε ένα λευκό βαν έπεσαν πάνω σε δεκάδες πεζούς οι περισσότεροι εκ των οποίων μόλις είχαν βγει από κοινωνικό κέντρο κοντά σε ισλαμικό τέμενος όπως αναφέρει και το RT.

Η επίθεση σημειώθηκε με τον ίδιο τρόπο με τον οποίο το Σάββατο 10 Ιουνίου ένα βαν είχε πέσει σε πεζούς στη Γέφυρα του Λονδίνου.

H αστυνομία συνέλαβε τον 48χρονο οδηγό του βαν. Υπάρχει ένας άνδρας νεκρός και τουλάχιστον 10 τραυματίες με τους 8 απ’ αυτούς να μεταφέρονται στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με ανάρτηση στο Twitter του Μουσουλμανικού Συμβουλίου της Βρετανίας, ο οδηγός παρέσυρε πιστούς που έβγαιναν από κοινωνικό κέντρο στην περιοχή του πάρκου Φίνσμπερι, στην οδό Seven Sisters.

Η αστυνομία είπε ότι πήρε κλήση γύρω στις 12:20 π.μ. σήμερα τοπικής ώρας (2:00 π.μ. ώρα Ελλάδας) για σύγκρουση στην Seven Sisters, η οποία τέμνει την περιοχή του πάρκου Φίνσμπερι του Λονδίνου.

Μετά το περιστατικό πολίτες ακινητοποίησαν τον έναν από τους δράστες με αρκετούς να του φωνάζουν «γιατί το έκανες;» και αυτόν να τους απαντά, κατά πληροφορίες, «σκοτώστε με, σκοτώστε με. Θέλω να σκοτώσω όλους τους Μουσουλμάνους».

Το άτομο που συνελήφθη:

Το βαν που έπεσε πάνω στους πεζούς:

“Υπάρχει ένας αριθμός θυμάτων στα οποία παρέχεται βοήθεια”, είπε η αστυνομία του Λονδίνου, προσθέτοντας ότι “έχει συλληφθεί ένα άτομο”.

Οι άλλοι δύο δράστες όμως που βρίσκονταν μέσα στο βαν κατάφεραν να ξεφύγουν και αναζητούνται.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το βαν έπεσε σε πλήθος ανθρώπων που είχε συγκεντρωθεί στο σημείο για να προσφέρει τις βοήθειες σε έναν ηλικιωμένο άνδρα που είχε χάσει τις αισθήσεις του σε στάση λεωφορείου.

Σύμφωνα με μαρτυρίες που μεταφέρει η βρετανική Daily Mail, τουλάχιστον ένα άτομο μεταφέρθηκε σε ασθενοφόρο, ενώ υπάρχουν αρκετοί αστυνομικοί και ασθενοφόρα στην περιοχή.

Άλλος μάρτυρας είπε στο BBC ότι υπάρχουν τουλάχιστον τρία άτομα σοβαρά τραυματισμένα.

Είναι η τρίτη επίθεση μέσα σε τρεις μήνες στο Λονδίνο, στην οποία το μέσο είναι όχημα που παρασέρνει πεζούς η πρώτη εναντίον μουσουλμάνων.

Ειδικότερα, το τελευταίο περιστατικό επίθεσης με βαν εναντίον πεζών έξω από το τζαμί έρχεται περίπου τρεις μήνες από την ημέρα που ο Καλίντ Μασούντ σκότωσε πέντε ανθρώπους αφού ανέβηκε στο πεζοδρόμιο της Γέφυρας του Γουέστμίνστερ. Στη συνέχεια μαχαίρωσε μέχρι θανάτου έναν αστυνομικό.

Η επίθεση στο Γουεστμίνστερ έγινε στις 22 Μαρτίου. Μερικές εβδομάδες μετά και συγκεκριμένα στις 3 Ιουνίου μία νέα επίθεση με όχημα έλαβε χώρα στη βρετανική πρωτεύουσα όταν τρεις τζιχαντιστές έριξαν φορτηγάκι σε πεζούς στην Γέφυρα του Λονδίνου πριν ξεκινήσουν επίθεση με μαχαίρι στην αγορά Μπόροου, σκοτώνοντας 8 και τραυματίζοντας άλλους 48 ανθρώπους.

Σήμερα το πρωί, ο αρχηγός του τζαμιού στο Φίνσμπουρι Παρκ, Mohammed Kozbar, δήλωσε στη Sun: «Όποιος το έκανε αυτό, το έπραξε για να βλάψει τους ανθρώπους και είναι τρομοκρατική επίθεση. Το ονομάζουμε τρομοκρατική επίθεση, όπως κάναμε με το Μάντσεστερ, το Γουέστμινστερ και τη Γέφυρα του Λονδίνου».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.