Ο Ιρακινός στρατός θα έχει υπό πλήρη έλεγχό τη Μοσούλη

Ο Ιρακινός στρατός θα έχει υπό πλήρη έλεγχό τη Μοσούλη

Θέμα ημερών είναι η ανακατάληψη της Μοσούλης σύμφωνα με ανακοίνωση του Ιρακινού στρατού…

Η συνοικία βρίσκεται απέναντι από το ιστορικό τέμενος αλ Νούρι το οποίο κατέστρεψαν την προηγούμενη εβδομάδα μαχητές του ISIS.

Στο μεταξύ ένας Ιρακινός στρατηγός δήλωσε σήμερα ότι σε μερικές ημέρες ο στρατός θα έχει υπό τον πλήρη έλεγχό του τη Μοσούλη. «Μόνο ένα μικρό μέρος της πόλης, κυρίως η Παλιά Πόλη μένει», δήλωσε ο υποστράτηγος Άμπντουλ Γάνι αλ Ασάντι.

«Από στρατιωτικής άποψης το Νταές (αραβικό ακρωνύμιο του Ισλαμικού Κράτους) έχει τελειώσει», πρόσθεσε ο ίδιος.

Η περιοχή που ελέγχει πλέον το ΙΚ στη Μοσούλη, που μέχρι πρότινος ήταν η ντε φάκτο πρωτεύουσά του στο Ιράκ, είναι μικρότερη από δύο τετραγωνικά χιλιόμετρα, εξήγησε ο Ασάντι.

Μια απόπειρα του ΙΚ αργά χθες Κυριακή να επιστρέψει στις συνοικίες έξω από την Παλιά Πόλη απέτυχε, τόνισε, επισημαίνοντας ότι η πόλη θα πέσει «σε πολύ λίγες ημέρες, αν το θέλει ο Θεός».

Μετά τη σύντομη αντεπίθεση των μαχητών του ISIS, σήμερα ο ιρακινός στρατός ελέγχει εξονυχιστικά τις δύο συνοικίες της δυτικής Μοσούλης.

Η χθεσινοβραδινή επίθεση σκόρπισε τον πανικό στους κατοίκους που είχαν επιστρέψει στις συνοικίες Τάνακ και Γιάρμουκ. Οι τζιχαντιστές διείσδυσαν σε αυτή την περιοχή που ελέγχει ο στρατός, προσποιούμενοι τους πολίτες που επιθυμούν να επιστρέψουν στις εστίες τους, δήλωσε ο αλ Ασάντι.

«Η ομάδα (των δραστών) ήρθε με τους εκτοπισμένους και εγκαταστάθηκε στην Τάνακ. Στη συνέχεια συγκεντρώθηκαν και εξαπέλυσαν την επίθεση», εξήγησε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με έναν γιατρό που βρίσκεται στην περιοχή, από την αντεπίθεση του στρατού σκοτώθηκαν πολλοί μαχητες του ISIS.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.