ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Αρχηγός ΕΔ ΗΠΑ: «Προετοιμάζουμε στρατιωτικές λύσεις κατά της Β.Κορέας» – Η Κίνα συμμετέχει στις κυρώσεις

Αρχηγός ΕΔ ΗΠΑ: «Προετοιμάζουμε στρατιωτικές λύσεις κατά της Β.Κορέας» – Η Κίνα συμμετέχει στις κυρώσεις

«Οι ΗΠΑ προετοιμάζουν στρατιωτικές λύσεις ενάντια στη Βόρεια Κορέα, στην περίπτωση που αποτύχουν οι διπλωματικές και οικονομικές κυρώσεις που της έχουν επιβληθεί» δήλωσε την Δευτέρα ο επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας των ΗΠΑ, Τζόσεφ Ντάνφορντ.

Όπως τόνισε ο αρχηγός αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων «η επιδίωξη διπλωματικής λύσης, και οι οικονομικές κυρώσεις, παραμένουν προτεραιότητα για τις ΗΠΑ, αλλά ο απρόβλεπτος χαρακτήρας της Βόρειας Κορέας σημαίνει ότι οι στρατιωτικές επιλογές πρέπει να είναι έτοιμες για το ενδεχόμενο ξεσπάσματος πολέμου».

Την ίδια στιγμή η Κίνα, το κύριο στήριγμα της Πιονγκγιάνγκ, ανακοίνωσε σήμερα ότι διακόπτει όλες τις εισαγωγές σιδήρου, μολύβδου και των παραγώγων τους, καθώς και προϊόντων της θάλασσας και θαλάσσιων ζώων από τη Βόρεια Κορέα, κατ΄εφαρμογήν των κυρώσεων που αποφασίσθηκαν από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, με την εντολή που εξέδωσε το κινεζικό υπουργείο Εμπορίου σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, που αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Οι κυρώσεις του ΟΗΕ πρέπει να εφαρμοσθούν σε διάστημα 30 ημερών από την ψήφισή τους στο Συμβούλιο Ασφαλείας στις 6 Αυγούστου.

Ο Ντάνφορντ προέβη σε αυτά τα σχόλια κατά τη διάρκεια της σημερινής του συνάντησης με τον Νοτιοκορεάτη πρόεδρο.

Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Μουν Τζε-ιν δήλωσε μετά τη συνάντηση ότι δεν πρέπει να υπάρξει πόλεμος στην κορεατική χερσόνησο και κάλεσε τη Βόρεια Κορέα να τερματίσει την απειλητική της συμπεριφορά καθώς κλιμακώνονται οι εντάσεις μεταξύ της Πιονγκγιάνγκ και της Ουάσινγκτον.

«Δεν πρέπει να υπάρξει άλλος πόλεμος στην κορεατική χερσόνησο. Παρά τα όποια σκαμπανεβάσματα, το πυρηνικό ζήτημα της Βόρειας Κορέας πρέπει να επιλυθεί ειρηνικά», δήλωσε ο Μουν σε τακτική συνάντησή του με υψηλόβαθμους συμβούλους του. Τα σχόλιά του δόθηκαν στη δημοσιότητα από το προεδρικό μέγαρο.

«Είμαι βέβαιος ότι οι ΗΠΑ θα απαντήσουν στη τρέχουσα κατάσταση με ηρεμία και υπευθυνότητα, με μια στάση που να είναι ισότιμη με τη δική μας».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

https://twitter.com/thejointstaff/status/896934142977429506

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.