ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Ιρακινές δυνάμεις ανακατέλαβαν 2 συνοικίες της Ταλ Άφαρ από ισλαμιστές

Ιρακινές δυνάμεις ανακατέλαβαν 2 συνοικίες της Ταλ Άφαρ από ισλαμιστές

Οι ιρακινές δυνάμεις ανακατέλαβαν δύο συνοικίες της Ταλ Άφαρ από τα τελευταία προπύργια του Ισλαμικού Κράτους στη χώρα…

Οι ιρακινές δυνάμεις εισήλθαν σήμερα στην Ταλ Άφαρ και ανακατέλαβαν δύο συνοικίες της πόλης, ενός από τα τελευταία προπύργια της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στο βόρειο τμήμα της χώρας, σύμφωνα με τη Χασντ αλ-Σαάμπι, μία από τις παραστρατιωτικές ομάδες που πολεμούν στο πλάι των κυβερνητικών δυνάμεων σύμφωνα με δημοσίευμα του AFP, που αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Μονάδες του στρατού, της αστυνομίας και της Χασντ αλ-Σαάμπι πήραν τον «πλήρη έλεγχο» της συνοικίας αλ-Κίφαχ στο βορειοδυτικό τμήμα της Ταλ Άφαρ, καθώς και τη συνοικία αλ-Νουρ, στο νοτιοανατολικό τμήμα της πόλης, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Χασντ. Η Βαγδάτη ανακοίνωσε την Κυριακή την έναρξη της επίθεσης για την εκδίωξη των τζιχαντιστών από την ιστορική πόλη των 200.000 κατοίκων, 70 χλμ. δυτικά της Μοσούλης.

Η ανακοίνωση γίνεται λίγες ώρες μετά την άφιξη στη Βαγδάτη του αμερικανού υπουργού Άμυνας Τζιμ Μάτις για μια επίσκεψη που έχει σκοπό να επαναβεβαιώσει την υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών στο Ιράκ στη μάχη του κατά του ΙΚ. Η οργάνωση κατέλαβε σχεδόν το ένα τρίτο της χώρας το 2014, στη διάρκεια μιας ταχείας προέλασης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από τότε οι ιρακινές κυβερνητικές δυνάμεις, με την υποστήριξη του διεθνούς συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ και παραστρατιωτικών μονάδων, κατάφεραν σε μεγάλο βαθμό να απωθήσουν τους τζιχαντιστές. Στις αρχές Ιουλίου ανακατέλαβαν τη Μοσούλη (βόρειο Ιράκ), τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.