ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ολλανδία: Ανακρίνεται ο οδηγός του βαν με τις φιάλες αερίου – Σύλληψη και δεύτερου άνδρα (upd)

Ολλανδία: Ανακρίνεται ο οδηγός του βαν με τις φιάλες αερίου – Σύλληψη και δεύτερου άνδρα (upd)

Σύμφωνα με το ολλανδικό NOS NEWS, στη νότια Ολλανδία συνελήφθη ένας άνδρας σε σχέση με την απειλή επίθεσης που οδήγησε χθες σε ματαίωση συναυλίας στο Ρότερνταμ και πρόκειται για τη δεύτερη σύλληψη.

Στο μεταξύ, η ολλανδική αστυνομία ανακρίνει σήμερα τον Ισπανό, ο οποίος συνελήφθη να μεταφέρει φιάλες αερίου με το φορτηγάκι του που οδηγούσε κοντά σε έναν χώρο όπου επρόκειτο να πραγματοποιηθεί συναυλία η οποία και ματαιώθηκε έπειτα από απειλή για τρομοκρατική επίθεση.

Ο άντρας αυτός κρατείται στο Ρότερνταμ, όπου οι αρχές τον σταμάτησαν χθες Τετάρτη μέσα στο λευκού χρώματος όχημά του που έφερε ισπανικές πινακίδες κυκλοφορίας, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Η ισπανική αστυνομία είχε δώσει την πληροφορία στις ολλανδικές αρχές για πιθανό κίνδυνο επίθεσης στον χώρο αυτόν που είναι γνωστός ως Maassilo και όπου το καλιφορνέζινο μουσικό συγκρότημα Allah-Las επρόκειτο να δώσει συναυλία. Δικαστική αρχή δήλωσε στο Reuters ότι το περιστατικό δεν συνδέεται με τις πρόσφατες επιθέσεις στην Ισπανία.

“Η έρευνα συνεχίζεται και ανακρίνουμε τον συλληφθέντα”, δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Γκιζ βαν Νίμβεγκεν. “Προσπαθούμε να διακριβώσουμε την ταυτότητά του”, πρόσθεσε ο ίδιος.

Στο φορτηγάκι βρέθηκαν “περί τις δύο” φιάλες αερίου και ο τρόπος που οδηγούσε ο άνδρας ήταν “περίεργος”, είπε ο εκπρόσωπος αρνούμενος να σχολιάσει αναφορές της ισπανικής αστυνομίας ότι ο συλληφθείς είχε καταναλώσει αλκοόλ.Το ισπανικό πρακτορείο ειδήσεων Europa Press, επικαλούμενο πηγές της ισπανικής αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, μετέδωσε ότι ο συλληφθείς στο Ρότερνταμ δεν έχει διασυνδέσεις με την τζιχαντιστική τρομοκρατία και ότι οι φιάλες αερίου προορίζονταν για οικιακή χρήση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι η συναυλία ματαιώθηκε περίπου στις 1900, λίγο πριν ανοίξουν οι πόρτες για το κοινό. Δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί και μόνο ένας ύποπτος κρατείται, είπε η ολλανδική αστυνομία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.