ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ερώτημα προς Κ.Βελόπουλο: Ο Ιησούς έγραψε τις επιστολές με το δεξί ή το αριστερό χέρι;

ΕΚΤΑΚΤΟ: Μακελειό σε εκκλησία Βαπτιστών στο Τέξας – Τουλάχιστον 28 νεκροί από ένοπλο που άνοιξε πυρ

ΕΚΤΑΚΤΟ: Μακελειό σε εκκλησία Βαπτιστών στο Τέξας – Τουλάχιστον 28 νεκροί από ένοπλο που άνοιξε πυρ

Σφαγή σε εκκλησία στο Sutherland Springs του Τέξας: Ενοπλος δολοφόνησε 28 πιστούς την ώρα του εκκλησιασμού τους, ενώ πάνω από 20 είναι και οι τραυματίες. Το Associated Press κάνει λόγο για 20-24 νεκρούς.

Ο πάστορας της εκκλησίας, Frank Pomeroy, δήλωσε στο ABC ότι στους νεκρούς συγκαταλέγεται και η 14χρονη κόρη του, ενώ η σύζυγός του ανέφερε ότι εκείνος δεν βρισκόταν στην πόλη την ώρα της τραγωδίας.

Στους τραυματίες επίσης περιλαμβάνεται και ένα παιδί δύο ετών.

Εκπρόσωπος του Connaly Memorial Medical Center, στην κοντινή πόλη Φλόρεσβιλ, δήλωσε στο Fox News ότι το νοσοκομείο έχει δεχθεί μεγάλο αριθμό τραυματιών μετά την επίθεση.

Οκτώ τραυματίες έχουν διακομιστεί στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Σαν Αντόνιο, σύμφωνα με τον εκπρόσωπό του, ο οποίος πρόσθεσε ότι η κατάσταση βρίσκεται σε εξέλιξη και ότι το νοσοκομείο μπορεί να δεχθεί περισσότερους τραυματίες

Επίσης, τραυματίες από την επίθεση νοσηλεύονται και σε στρατιωτικό νοσοκομείο, χωρίς να έχει γίνει γνωστό πόσοι ακριβώς.

Το περιστατικό σημειώθηκε σε εκκλησία Βαπτιστών στο Σάρδρλαντ Σπρινγκς, μία μικρή πόλη μερικών εκατοντάδων κατοίκων, 50 χιλιόμετρα από το Σαν Αντόνιο του Τέξας. Γύρω από την εκκλησία αναπτύχθηκε ισχυρή αστυνομική δύναμη, ενώ έσπευσαν και δύο ελικόπτερα.

Το FBI του Σαν Αντόνιο ανακοίνωσε ότι πράκτορές του βρίσκονται στον τόπο της επίθεσης και μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ένδειξη για το κίνητρο του δράστη.

Αν και οι πληροφορίες κάνουν λόγο για έναν και μοναδικό ένοπλο, η ομοσπονδιακή υπηρεσία ερευνά και άλλα σενάρια.

Ο ένοπλος, ο οποίος λέγεται ότι ονομάζεται Devin Patrick Kelley, αφού σκόρπισε τον θάνατο στην εκκλησία προσπάθησε να διαφύγει με όχημα, ωστόσο είτε έπεσε νεκρός από τα πυρά αστυνομικών, είτε αυτοκτόνησε.

Όπως μεταδίδει το CNN, αυτήκοος μάρτυρας, ένας υπάλληλος βενζινάδικου κοντά στην εκκλησία, δήλωσε ότι άκουσε 40 πυροβολισμούς.

Ένας ακόμη μάρτυρας δήλωσε ότι ένας άνδρας μπήκε στην εκκλησία περίπου στις 11.30 το πρωί (τοπική ώρα) και άνοιξε πυρ αδιακρίτως.

«Ο Θεός ας είναι μαζί με τους ανθρώπους του Σάδερλαντ Σπρινγκς, Τέξας. Το FBI και η αστυνομία βρίσκονται επί τόπου. Επιβλέπω την κατάσταση από την Ιαπωνία», είναι η πρώτη αντίδραση του Ντόναλντ Τραμπ στην επίθεση στο Τέξας μέσω του Twitter

Στην εκκλησία την ώρα της επίθεσης βρίσκονταν 50 άτομα.

https://twitter.com/Breaking911/status/927249216963039238

https://twitter.com/TheAnonJournal/status/927246249144864770

Στο κανάλι της συγκεκριμένης εκκλησίας στο you tube υπάρχουν βίντεο από παλαιότερες λειτουργίες.

Η επίθεση αυτή έρχεται ένα μήνα μετά το ασύλληπτο μακελειό σε συναυλία στο Λας Βέγκας που στοίχισε τη ζωή 59 ανθρώπων κα τον τραυματισμό άλλων 546, στο πιο αιματηρό περιστατικό στη σύγχρονη αμερικανική ιστορία,

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σήμερα, η δήμαρχος του Λας Βέγκας, εξέφρασε την στήριξή της στα θύματα του Τέξας. «Με μεγάλη θλίψη και συμπόνοια το Λας Βέγκας στέκεται δίπλα σας με ραγισμένες καρδιές και έτοιμο να βοηθήσει»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.