ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Κίνα: Εκτέλεσαν 3 εμπόρους ναρκωτικών μπροστά σε χιλιάδες ανθρώπους (βίντεο)

Κίνα: Εκτέλεσαν 3 εμπόρους ναρκωτικών μπροστά σε χιλιάδες ανθρώπους (βίντεο)

Στην Κίνα η θανατική ποινή χρησιμοποιείται κατά κόρον και μάλιστα δημοσίως καθώς θεωρείται ως είδος σωφρονισμού της κοινωνίας ώστε τα μέλη της να μην διαπράττουν ανάλογες πράξεις.

Έτσι δεν προκάλεσε καμία εντύπωση η απόφαση δικαστηρίου να καταδικάσει σε θάνατο τρεις εμπόρους ναρκωτικών.

Το δικαστήριο συνεδρίασε σε πλατεία στην πόλη Τζιεγιάνγκ στη Νότια Κίνα ενώπιον 1.000 πολιτών. Οι τρεις άνδρες, μάλιστα, εκτελέστηκαν λίγα λεπτά μετά την έκδοση της καταδικαστικής απόφασης.

Κατηγορούμενοι στη δίκη ήταν συνολικά οχτώ άτομα, αλλά οι ποινές των άλλων τριών δεν έγιναν γνωστές. Ανάμεσα στους «θεατές» της δίκης που διεξήχθη στις 28 Νοεμβρίου ήταν μαθητές και κάτοικοι της περιοχής. Οι κινεζικές αρχές πιστεύουν ότι με τέτοιες διαδικασίες θα καταφέρουν να περιορίσουν το εμπόριο ναρκωτικών που ανθεί στη συγκεκριμένη περιοχή.

Το 2017 στην επαρχία Γκουαντόνγκ στην οποία βρίσκεται η πόλη που στήθηκε το λαϊκό δικαστήριο, η αστυνομία έχει προχωρήσει στην εξιχνίαση 13.000 υποθέσεων εμπορίας ναρκωτικών και έχει συλλάβει περισσότερους από 16.000 υπόπτους ενώ έχει κατάσχει 10,4 τόνους ναρκωτικών.

Aκολουθεί βίντεο από απόφαση εκτελέσεως μπροστά σε 10.000 κόσμο

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.