Έρχεται «βαρύς» χειμώνας. Στις τσέπες μας...

Ποια χώρα ενημέρωσε η Μ.Ζαχάροβα για τους Patriot: «Βοήθεια στο Κίεβο σημαίνει ότι θα χτυπήσουμε»

«Η στήριξη συνάδει με παράταση του πολέμου»

Ποια χώρα ενημέρωσε η Μ.Ζαχάροβα για τους Patriot: «Βοήθεια στο Κίεβο σημαίνει ότι θα χτυπήσουμε»

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pronews.gr στην Google

Το ενδεχόμενο να φιλοξενήσει η Πολωνία εργοστάσιο παραγωγής αναχαιτιστικών πυραύλων Patriot για την Ουκρανία βρέθηκε στο επίκεντρο ερώτησης προς τη Μαρία Ζαχάροβα, με την εκπρόσωπο του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών να προειδοποιεί ότι ευρωπαϊκές εγκαταστάσεις που κατασκευάζουν όπλα για το Κίεβο μπορούν να θεωρηθούν από τη Μόσχα νόμιμοι στρατιωτικοί στόχοι.

Κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων, η Ζαχάροβα υποστήριξε ότι η στρατιωτική βοήθεια που παρέχουν οι ευρωπαϊκές χώρες στην Ουκρανία συνιστά άμεση συμμετοχή τους στη σύγκρουση.

«Έχουμε κάθε δικαίωμα να χτυπήσουμε, όταν νιώσουμε ότι απειλείται η ακεραιότητά μας», υπογράμμισε μεταξύ άλλων η εκπρόσωπος Τύπου του ρωσικού ΥΠΕΞ.

Σύμφωνα με την ίδια, η συγκεκριμένη στήριξη συμβάλλει στην παράταση του πολέμου.

Η δήλωσή της έγινε με αφορμή το ενδεχόμενο δημιουργίας στην Πολωνία μονάδας για την παραγωγή αναχαιτιστικών πυραύλων του συστήματος Patriot, οι οποίοι προορίζονται για την ενίσχυση της ουκρανικής αεράμυνας.

Η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ δεν προσδιόρισε συγκεκριμένες εγκαταστάσεις που θα μπορούσαν να αποτελέσουν στόχο, επαναλαμβάνοντας ωστόσο τη θέση της Μόσχας ότι «η ευρωπαϊκή στρατιωτική υποστήριξη προς το Κίεβο συνιστά εμπλοκή στη σύγκρουση».

Δείτε μας ζωντανά στο YouTube, Twitch, X, Telegram

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.