ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Ισραηλινός στρατός: Κατέστρεψε σήραγγα της Χαμάς- 1 χλμ από την κοντινότερη ισραηλινή κοινότητα

Ισραηλινός στρατός: Κατέστρεψε σήραγγα της Χαμάς- 1 χλμ από την κοντινότερη ισραηλινή κοινότητα

Η σήραγγα, μήκους αρκετών εκατοντάδων μέτρων, ήταν ημιτελής και ανακαλύφθηκε πριν από μερικές εβδομάδες.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι κατέστρεψε μια σήραγγα που είχε κατασκευάσει η παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας και έφτανε στο έδαφος του Ισραήλ, σε απόσταση περίπου 1 χιλιομέτρου από την κοντινότερη ισραηλινή κοινότητα.

Ένας εκπρόσωπος του στρατού, ο Τζόναθαν Κόνρικους, διευκρίνισε ότι η σήραγγα, μήκους αρκετών εκατοντάδων μέτρων, ήταν ημιτελής και ανακαλύφθηκε πριν από μερικές εβδομάδες. Δεν αναφέρθηκαν θύματα από την επιχείρηση για την καταστροφή της.

Δεν διευκρινίστηκε ωστόσο πώς γνώριζε το Ισραήλ ότι υπεύθυνη για την κατασκευή της σήραγγας ήταν η Χαμάς.
Στις 30 Οκτωβρίου ο ισραηλινός στρατός κατέστρεψε μια παρόμοια σήραγγα που είχε κατασκευάσει ο Ισλαμικός Τζιχάντ. Σύμφωνα με τις ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ αυτού του είδους οι σήραγγες χρησιμοποιούνται για “τρομοκρατικές δραστηριότητες”.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Κόρνικους είπε ότι η σήραγγα που καταστράφηκε σήμερα ξεκινούσε από τα περίχωρα της πόλης Χαν Γιουνές, στη νότια Λωρίδα της Γάζας και έμπαινε σε βάθος πολλών εκατοντάδων μέτρων στο ισραηλινό έδαφος. “Το θεωρούμε ως σοβαρή παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας του Ισραήλ”, συνέχισε μιλώντας σε δημοσιογράφους. Πρόσθεσε όμως ότι το Ισραήλ δεν επιδιώκει την κλιμάκωση της έντασης. Υπογράμμισε εξάλλου ότι η υπόθεση αυτή δεν σχετίζεται με την απόφαση του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ, δεδομένου ότι η σήραγγα λειτουργούσε εδώ και κάποιο διάστημα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.