Σοκ στη Μελβούρνη: Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πεζούς- Τουλάχιστον 16 τραυματίες (φωτό, βίντεο)

Σοκ στη Μελβούρνη: Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πεζούς- Τουλάχιστον 16 τραυματίες (φωτό, βίντεο)

Τρόμος το πρωί της Πέμπτης στη Μελβούρνη όταν ένα αυτοκίνητο SUV παρέσυρε και τραυμάτισε αρκετούς πεζούς στην οδό Φλίντερς. Πληροφορίες από τοπικά ΜΜΕ μιλούν για 16 τραυματίες ανάμεσά τους και τουλάχιστον ένα μικρό παιδί.

«Ακούσαμε ένα θόρυβο και είδαμε αυτό το λευκό αυτοκίνητο να παρασύρει τους πάντες» περιέγραψε αυτόπτης μάρτυρας.

Πληροφορίες από τοπικά ΜΜΕ λένε ότι το μικρό παιδί έχει χτυπήσει σοβαρά στο κεφάλι. Επίσημα οι αρχές έχουν ανακοινώσει ότι έχουν μεταφέρει 13 ανθρώπους σε νοσοκομεία ενώ άλλοι δύο δέχονται φροντίδες στο σημείο.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους εκπρόσωπος της αστυνομίας περίπου μια ώρα μετά το περιστατικό έκανε λόγο για «εσκεμμένη πράξη» προσθέτοντας, ωστόσο, ότι τα κίνητρα παραμένουν άγνωστα. Σε ερώτηση για το αν εκτιμούν ότι είναι τρομοκρατική ενέργεια η απάντηση ήταν «σε αυτό το στάδιο είναι πολύ νωρίς και το κίνητρο παραμένει άγνωστο».

«Ακούσαμε ένα θόρυβο και είδαμε αυτό το λευκό αυτοκίνητο να παρασύρει τους πάντες» περιέγραψε αυτόπτης μάρτυρας. «Το μόνο που τον φρέναρε ήταν τα σώματα των ανθρώπων πάνω στα οποία έπεσε» είπε ένας δεύτερος μάρτυρας για το περιστατικό που συνέβη σε μια διασταύρωση.

Άλλος αυτόπτης μάρτυρας είπε ότι τη στιγμή που το αυτοκίνητο περνούσε από τη διασταύρωση με μια ταχύτητα, κατά τον ίδιο, 70χλμ./ώρα, στο σημείο βρίσκονταν έως και 100 άνθρωποι. «Το μόνο που μπορέσαμε να ακούσουμε ήταν μπαμ, μπαμ, μπαμ, τον ήχο του αυτοκινήτου που χτυπούσε τους πεζούς και τις κραυγές» είπε άλλος μάρτυρας.

Οι πρώτες σκηνές μετά το περιστατικό

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.