ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Η Άγκυρα «χοντραίνει» τα παιχνίδι: Εγκατέστησε βαρέα αντιαεροπορικά συστήματα Hawk στο Χαλέπι!

Η Άγκυρα «χοντραίνει» τα παιχνίδι:  Εγκατέστησε βαρέα αντιαεροπορικά συστήματα Hawk στο Χαλέπι!

Άγνωστες είναι ακόμη οι επιπτώσεις από την ανάπτυξη Α/Α συστημάτων μέσου βεληνεκούς από την Τουρκία μέσα στο έδαφος της Συρίας, των βαρύτερων που έχει αναπτύξει μέχρι τώρα στη Συρία.

Πρόκειται για αμερικανικά συστήματα MIM-23 HAWK με εμβέλεια 50 χλμ. και μέγιστο ύψος αναχαίτισης 20 χλμ. Τα συστήματα έχουν αναπτυχθεί στην επαρχία στο Χαλέπι και όπως σημειώνεται ουδείς γνωρίζει το λόγο για την ανάπτυξη αυτών των συστημάτων στη βόρεια Συρία.

Σύμφωνα με φωτογραφίες που έκαναν την εμφάνισή τους σε τουρκικά site φαίνεται η ανάπτυξη μιας τουλάχιστον πυροβολαρχίας Hawk μαζί με το ραντάρ κατεύθυνσης AN/MPQ-64 Sentinel.

Η ακριβής τοποθεσία ανάπτυξης της πυροβολαρχίας φέρεται να είναι η περιοχή Darat Izaa, περιοχή η οποία ελέγχεται από τις δυνάμεις της επιχείρησης «Ασπίδα του Ευφράτη».

Το σύστημα Hawk XXI ή Hawk-21 που διαθέτει η Τουρκία και ανήκει επιχειρησιακά στην τουρκική Αεροπορία, σε αντίθεση με την Ελλάδα που το διαχειρίζεται ο ΕΣ, αποτελεί μια αναβαθμισμένη έκδοση του Hawk PIP-3 που διαθέτει ο ΕΣ.

Το σύστημα ουσιαστικά αντικαθιστά τα ραντάρ PAR και CWAR με το MPQ-64. Η νορβηγική Kongsberg προμηθεύει το κέντρο ελέγχου μάχης (FDC) ενώ τα βλήματα του συστήματος είναι τα MIM-23K με ενισχυμένη θραυσματοφόρα κεφαλή και νέο πυροσωλήνα προσέγγισης.

Η τουρκική Αεροπορία διαθέτει 8 πυροβολαρχίες με ισάριθμα ραντάρ και περί τα 180 βλήματα.

Η ανάπτυξη των Hawk στη Συρία αποτελεί μια ακόμη υπενθύμιση ότι η Τουρκία θεωρεί εαυτόν τοπική «υπερδύναμη» νομίζοντας ότι μπορεί να κάνει ότι θέλει στην περιοχή.

Παρά το γεγονός ότι ο προφανής στόχος των συστημάτων είναι η συριακή Αεροπορία ουδείς γνωρίζει για ποιο λόγο τώρα αποφάσισε ξαφνικά να φέρει τα βαρέα αυτά συστήματα στη Συρία.

https://twitter.com/TheArabSource/status/947863260375613440

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.