ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Παρελθόν η στρατιωτική βοήθεια 255 εκ. δολαρίων των ΗΠΑ προς το Πακιστάν

Παρελθόν η στρατιωτική βοήθεια 255 εκ. δολαρίων των ΗΠΑ προς το Πακιστάν

Την αναστολή της χορήγησης στρατιωτικής βοήθειας προς το Πακιστάν, ύψους 255 εκατ. δολαρίων, αποφάσισε η αμερικανική κυβέρνηση, σύμφωνα με αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο.

Είχε προηγηθεί η ανάρτηση του Ντόναλντ Τραμπ στο Twitter, στο οποίο επέκρινε το Πακιστάν ότι δεν έχει συμβάλει όσο όφειλε, στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας, παρά τα δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια που έχουν δώσει οι ΗΠΑ στη χώρα.

Παράλληλα, κατηγόρησε το Πακιστάν ότι προσφέρει καταφύγιο σε τρομοκράτες που δρουν στο Πακιστάν.

«Οι ΗΠΑ δεν σχεδιάζουν να δώσουν τα 255 εκατομμύρια δολάρια που προβλέπονταν να δαπανηθούν το (οικονομικό έτος) 2016 για τη χρηματοδότηση των ένοπλων δυνάμεων του Πακιστάν αυτή τη στιγμή (…). Ο πρόεδρος κατέστησε σαφές ότι οι ΗΠΑ περιμένουν από το Πακιστάν να αναλάβει αποφασιστική δράση εναντίον των τρομοκρατών και των εξτρεμιστών στο έδαφός του, και ότι είναι οι ενέργειες του Πακιστάν για την υποστήριξη της Στρατηγικής για τη Νότια Ασία που θα καθορίσουν τελικά την τροχιά της σχέσης μας, συμπεριλαμβανομένης της μελλοντικής στρατιωτικής βοήθειας», δήλωσε Αμερικανός αξιωματούχος αρμόδιος για θέματα εθνικής ασφαλείας στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News.

Σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο, ο Τραμπ θα συνεχίσει να αξιολογεί το επίπεδο της συνεργασίας που προσφέρει το Πακιστάν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.