ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Ρ. Ντουτέρτε: «Αν να γίνω δικτάτορας πυροβολήστε με – Είναι δουλειά σας να προστατεύετε το Σύνταγμα»

Ρ. Ντουτέρτε: «Αν να γίνω δικτάτορας πυροβολήστε με – Είναι δουλειά σας να προστατεύετε το Σύνταγμα»

Κατά την διάρκεια ομιλίας του ο πρόεδρος των Φιλιππίνων, Ροντρίγκο Ντουτέρτε, έδωσε μια παράξενη εντολή στον Στρατό και στην αστυνομία όπου τους κάλεσε να τον εκτελέσουν αν γίνει δικτάτορας ή αν παραμείνει στην εξουσία μετά τη λήξη της θητείας του.

Η παράξενη αυτή εντολή δόθηκε τη Δευτέρα σε μια προσπάθεια να απαντήσει στις κατηγορίες ότι έδωσε εντολή στα μέλη του κόμματός του στο Κογκρέσο να αλλάξουν το Σύνταγμα της χώρας.

Αυτό που ανησύχησε τους επικριτές του ήταν το ενδεχόμενο μέσω αυτής της διαδικασίας να εξασφαλίσει την παραμονή του στην εξουσία και μετά το 2022 οπότε και εκπνέει η θητεία του.

«Αν παραμείνω περισσότερο από ό,τι προβλέπεται και θελήσω να γίνω δικτάτορας, πυροβολήστε με. Δεν αστειεύομαι» είπε ο Ντουτέρτε κατά τη διάρκεια επίσκεψής του σε στρατιωτική βάση.

«Είναι δουλειά σας να προστατεύετε το Σύνταγμα και τον λαό. Να το θυμάστε αυτό είναι το βασικό σας καθήκον» πρόσθεσε καλώντας τις ένοπλες δυνάμεις να μην αφήσουν κανέναν να αλλάξει το Σύνταγμα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Την περασμένη εβδομάδα οι σύμμαχοι του προέδρου στην κάτω Βουλή ψήφισαν τη σύγκληση συνταγματικής συνέλευσης προκειμένου να υπάρξει αναθεώρηση του Συντάγματος μέχρι τον Μάιο. Αυτό, όπως σημειώνουν διεθνή ΜΜΕ, θα σημαίνει ότι δεν θα πραγματοποιηθούν οι ενδιάμεσες εκλογές που είναι προγραμματισμένες για το 2019 και έτσι θα παραταθεί η θητεία όλων των εκλεγμένων αξιωματούχων, όπως ο Ντουτέρτε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.