ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Νέο πυρηνικό δόγμα από τις ΗΠΑ: Ρόλο πυρηνικής κρούσης αποκτούν τα F-35A – «Πονοκέφαλος» η ρωσική πυρηνική τορπίλη

Νέο πυρηνικό δόγμα από τις ΗΠΑ: Ρόλο πυρηνικής κρούσης αποκτούν τα  F-35A – «Πονοκέφαλος» η ρωσική πυρηνική τορπίλη

Οι ΗΠΑ είναι πολύ πιθανό να χρησιμοποιήσουν πρώτες πυρηνικά όπλα σε περίπτωση πολέμου με συμβατικά όπλα σύμφωνα με την ετήσια έκθεση αναφορικά με την «πυρηνική πολιτική ασφάλειας».

Σύμφωνα με την ίδια έκθεση τα stealth μαχητικά 5ης γενιάς F-35A πρόκειται να αναλάβουν και ρόλο πυρηνικής κρούσης αφού θα υποστούν μετατροπές για την μεταφορά πυρηνικών όπλων.

Έτσι στο νέο δόγμα περί πυρηνικής πολιτικής και ασφάλειας:

«Οι ΗΠΑ θα εξετάσουν την περίπτωση εμπλοκής πυρηνικών όπλων στο πεδίο της μάχης μόνο κάτω από ακραίες καταστάσεις προκειμένου να υπερασπιστούν τα συμφέροντά τους όσο και αυτά των συμμάχων τους και των εταίρων τους», αναφέρεται σε ένα σημείο της έκθεσης αλλά σε άλλο σημείο αναφέρεται ότι οι εξαιρετικές αυτές καταστάσεις μπορεί να προέλθουν από «επιθέσεις με συμβατικά όπλα» κατά των ΗΠΑ.

Το F-35 δεν έχει το παρόν διάστημα την ικανότητα να φέρει πυρηνικά όπλα, αλλά σύμφωνα με την αμερικανική Αεροπορία η ικανότητα αυτή θα είναι διαθέσιμη μεταξύ του 2020 και του 2022.

Όπως αναφέρεται τα F-35 πρόκειται να αναλάβουν το ρόλο των F-15E στην τακτική πυρηνική κρούση, μεταφέροντας τις βόμβες B-61.

«Η παρούσα μη στρατηγική πυρηνική δύναμη κρούσης αποτελείται αποκλειστικά από ένα μικρό αριθμό βομβών Β-61 οι οπίες μεταφέρονται από αεροσκάφη F-15E διπλού ρόλου DCA (Dual Capable Aircraft). Η αμερικανική Αεροπορία πρόκειται να προχωρήσει στην αντικατάσταση των συγκεκριμένων αεροσκαφών στον ρόλο της τακτικής πυρηνικής κρούσης με τα F-35» αναφέρεται ακόμη στην ετήσια έκθεση Nuclear Posture Review.

Σε σχέση με τη Ρωσία η έκθεση αναφέρει ότι η χώρα αναπτύσσει τουλάχιστον δύο νέους διηπειρωτικούς πυραύλους, ένα υπερ-υπερηχητικό όχημα ενώ εκφράζεται ιδιαίτερος προβληματισμός από τη νέα τορπίλη με πυρηνική κεφαλή και πυρηνική προώθηση η οποία έχει διηπειρωτική ακτίνα δράσης.

https://twitter.com/SputnikInt/status/959511239977242624

https://twitter.com/AP/status/959510094449971202

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.