ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Η Αρμενία ακύρωσε την συμφωνία ειρήνευσης του 2009 με τη Τουρκία! (φωτό)

Η Αρμενία ακύρωσε την συμφωνία ειρήνευσης του 2009 με τη Τουρκία! (φωτό)

Mε μια κίνηση που προκαλεί ολική ρήξη ανάμεσα σε Τουρκία και Αρμενία το Ερεβάν ακύρωσε την ειρηνευτική συμφωνία που είχε υπογράψει με την Άγκυρα το 2009.

Μια προσπάθεια που εκ του αποτελέσματος αποδείχτηκε αποτυχημένη, όσον αφορά στην ομαλοποίηση των σχέσεων μεταξύ των δυο χωρών, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Προέδρου της χώρας.

“Ο Πρόεδρος της Αρμενίας, Serzh Sarksyan, είπε στη συνάντηση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας, ότι τα Πρωτόκολλα Αρμενίας – Τουρκίας, καταργήθηκαν” ανέφερε ο Εκπρόσωπος του Προέδρου, Vladimir Hakobyan, σύμφωνα με την Αρμενική Τηλεόραση, Yerkir Media.

Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Αρμενίας, Tigran Balayan, με μήνυμα του στα κοινωνικά δίκτυα ανέφερε ότι ο Πρόεδρος, ανακήρυξε τα Πρωτόκολλα Αρμενίας – Τουρκίας, “μη υπάρχοντα και καταργημένα”.

Η Αρμενία και η Τουρκία είχαν υπογράψει ειρηνευτική συμφωνία τον Οκτώβριο του 2009, για να αποκαταστήσουν σχέσεις και να ανοίξουν τα σύνορά τους, μετά από έναν αιώνα έχθρας, και τη μαζική γενοκτονία Αρμενίων από τις οθωμανικές δυνάμεις στον A’Παγκόσμιο Πόλεμο, αλλά ουδέποτε αυτή η συμφωνία ειρήνευσης έγινε δεκτή ειδικά από τους Αρμενίους της διασποράς που παίζουν καθοριστικό ρόλο στην διαμόρφωση της πολιτικής του Ερεβάν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.