ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Μετρά αντίστροφα ο χρόνος για στρατιωτικό κτύπημα στη Συρία: Η γαλλική φρεγάτα Aquitaine πλέει νότια της Κύπρου

Μετρά αντίστροφα ο χρόνος για στρατιωτικό κτύπημα στη Συρία: Η γαλλική φρεγάτα Aquitaine πλέει νότια της Κύπρου

Κορυφώνεται η ένταση στη Συρία, καθώς πληροφορίες που αναδημοσιεύουν τα ρωσικά ΜΜΕ επιμένουν ότι οι ΗΠΑ αλλά και η Γαλλία είναι έτοιμες να κτυπήσουν θέσεις του συριακού Στρατού.

Την ίδια ώρα άλλα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι η Δαμασκός προετοιμάζεται για το «αναμενόμενο» αμερικανικό κτύπημα, όπως αναφέρουν δυτικοί διπλωμάτες σύμφωνα με την σουδαραβική εφημερίδα Asharq Al-Awsat.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι τα έκτακτα μέτρα αποφασίστηκαν το Σάββατο στη συνεδρίαση του συμβουλίου εθνικής ασφάλειας της Συρίας στο οποίο προήδρευσε ο Μπασάρ Αλ Άσσαντ.

Η Δαμασκός έχει επικοινωνήσει ήδη με τη Μόσχα και την Τεχεράνη ζητώντας επιπρόσθετη βοήθεια ενώ ρωσικές μονάδες έχουν αναπτυχθεί σε «κρίσιμες» περιοχές προκειμένου να αποθαρρύνουν τις ΗΠΑ να προχωρήσουν σε στρατιωτικό κτύπημα.

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ο ΟΗΕ έχει δώσει εντολή στ διπλωματικό του προσωπικό να απομακρυνθεί από συγκεκριμένα σημεία.

Το ρωσικό Sputnik επικοινώνησε με τον Σύρο αναλυτή Suliman Mulhem οι αμερικανές δυνάμεις πρόκειται να εξαπολύσουν μεγάλη επίθεση στη Συρία «πολύ σύντομα».

https://twitter.com/smmsyria/status/975736045781291013

«Οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να εξαπολύσουν επίθεση μεγάλης κλίμακας κατά του συριακού Στρατού πολύ σύντομα στην περιοχή κοντά στα σύνορα με το Ιράκ και ειδικά κοντά στην al-Tanf με στόχο να ενισχύσουν τις αμερικανικές βάσεις καταλαμβάνοντας περιοχές οι οποίες θα περιέλθουν στον έλεγχο των ισλαμιστών ανταρτών, περιοχές οι οποίες γνωστές για τα πετρελαϊκά τους κοιτάσματα», είπε πιο συγκεκριμένα.

https://twitter.com/Mulhem_SYR/status/975741687950700544

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.