Ν.Τραμπ: «Αν ο Πούτιν είναι υπεύθυνος για την επίθεση με χημικά θα πληρώσει μεγάλο τίμημα»! (upd)

Ν.Τραμπ: «Αν ο Πούτιν είναι υπεύθυνος για την επίθεση με χημικά θα πληρώσει μεγάλο τίμημα»! (upd)

(Ανανέωση 20:22) Ο Αμερικανός πρόεδρος απατώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων πριν από λίγο δήλωσε:

«Ο Πούτιν ίσως φέρει την ευθύνη για την επίθεση με χημικά στη Συρία. Εάν ισχύει αυτό τότε θα πληρώσει μεγάλο τίμημα. Όλοι τους θα πληρώσουν. Τίποτα δεν είναι εκτός συζήτησης. Όλες οι επιλογές είναι ανοικτές».

https://twitter.com/StateDept/status/983381624212500480

——————————————————————————————————————————–

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αναφέρθηκε πριν από λίγο στην πιθανότητα αμερικανικής επίθεσης στη Συρία σε απάντηση της χρήσης χημικών όπλων κατά αμάχων στην πόλη Ντούμα, για την οποία κατηγορεί τη Δαμασκό και τη Μόσχα.

«Η επίθεση ήταν μια αποτρόπαιη πράξη» δήλωσε ο Ντ.Τραμπ για να συμπληρώσει: «Θα πάρω την απόφασή μου τις επόμενες 24 με 48 ώρες αναφορικά με την αμερικανική απάντηση στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί».

Μάλιστα όπως αναφέρουν δημοσιογραφικοί κύκλοι ο Τραμπ είπε πως ενδέχεται να πάρει την απόφαση ακόμη νωρίτερα πριν δηλαδή το τέλος της ημέρας.

Μιλώντας στην αίθουσα του υπουργικού συμβουλίου στο Λευκό οίκο ο Αμερικανός πρόεδρος δεσμεύτηκε να βρει τον ένοχο για αυτή την αποτρόπαια πράξη όπως την χαρακτήρισε.

«Εάν είναι η Ρωσία, εάν είναι η Συρία, εάν είναι το Ιράν εάν είναι όλοι αυτοί μαζί θα το βρούμε» είπε.

Στο ίδιο μήκος κύματος ως… ουρά και η Βρετανία. Ο εκπρόσωπος της Τερέζα Μέι δήλωσε πως η χώρα του εργάζεται με τους συμμάχους της προκειμένου να καταλήξουν σε μια κοινή αντίδραση στη φερόμενη επίθεση με αέριο στη Ντούμα.

Είπε ακόμη πως η Βρετανία δεν ενεπλάκη στα αεροπορικά πλήγματα που πραγματοποιήθηκαν στη διάρκεια της νύχτας εναντίον αεροπορικής βάσης στη Συρία.

«Αν υπάρξει σαφής επιβεβαιωμένη απόδειξη για τη χρήση χημικών όπλων και μια πρόταση για δράση όπου το Ηνωμένο Βασίλειο θα ήταν χρήσιμο, τότε θα εξετάσουμε τις επιλογές», δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Εξάλλου, όπως ανακοίνωσε το Φόρεϊν Όφις, η Βρετανία και η Γαλλία συμφώνησαν ότι όλες οι επιλογές θα πρέπει να βρίσκονται στο τραπέζι ως αντίδραση στη φερόμενη επίθεση με δηλητηριώδες αέριο στη συριακή πόλη Ντούμα που είχε αποτέλεσμα τον θάνατο δεκάδων ανθρώπων το Σάββατο.

Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον είχε νωρίτερα σήμερα τηλεφωνική συνδιάλεξη με τον Γάλλο ομόλογό του Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν, πριν από μια έκτακτη σύνοδο του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει στις 18:30 ώρα Ελλάδας.

«Ο υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε την επείγουσα ανάγκη να ερευνηθεί τι συνέβη στην Ντούμα και να διασφαλιστεί μια ισχυρή και ρωμαλέα διεθνής αντίδραση», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Φόρεϊν Όφις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.