ΗΠΑ: «Αξονας του Κακού» Κίνα, Ρωσία, Ιράν και Βόρειος Κορέα! – Πρωτοφανείς δηλώσεις από Στέιτ Ντιπάρτμεντ

ΗΠΑ: «Αξονας του Κακού» Κίνα, Ρωσία, Ιράν και Βόρειος Κορέα! – Πρωτοφανείς δηλώσεις από Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Eπιστροφή στην ρητορική της δεκαετίας του ’80 για την “Αυτοκρατορία του Κακού” και του ’90 για τον “Αξονα του Κακού” για τις ΗΠΑ, οι οποίες σήμερα κατηγόρησαν επίσημα τις κυβερνήσεις της Κίνας, της Ρωσίας, του Ιράν και της Βόρειας Κορέας ότι παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα!

«Είναι ηθικά κατακριτέες για παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε καθημερινή βάση εντός των συνόρων τους και έτσι μετατρέπονται σε δυνάμεις αστάθειας» αναφέρει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ στην ετήσια έκθεσή του για τα ανθρώπινα δικαιώματα σε διεθνές επίπεδο, που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα ο εκτελών χρέη υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Σάλιβαν.

Ο τελευταίος τόνισε ότι η τελευταία Στρατηγική Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ αναγνωρίζει ότι η διεφθαρμένη και αδύναμη διακυβέρνηση απειλεί την παγκόσμια σταθερότητα και τα αμερικανικά συμφέροντα.

«Κάποιες κυβερνήσεις είναι ανίκανες να διατηρήσουν την ασφάλεια και να ικανοποιήσουν τις βασικές ανάγκες των πολιτών τους, ενώ άλλες είναι απλά απρόθυμες», δήλωσε.

«Κράτη που περιορίζουν τις ελευθερίες της έκφρασης και της ειρηνικής συνάθροισης, που επιτρέπουν και διαπράττουν βία ενάντια σε μέλη θρησκευτικών, εθνοτικών και άλλων μειονοτικών ομάδων, ή που υπονομεύουν τη θεμελιώδη αξιοπρέπεια του ατόμου, είναι ηθικά κατακριτέες και υποσκελίζουν τα συμφέροντά μας», σημείωσε.

«Οι κυβερνήσεις της Κίνας, της Ρωσίας, του Ιράν και της Βόρειας Κορέας, για παράδειγμα, παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα εντός των συνόρων τους σε καθημερινή βάση και συνεπώς αποτελούν δυνάμεις αστάθειας».

Ο προσωρινός υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι οι ΗΠΑ επιδιώκουν άλλες χώρες να αποτελέσουν παράδειγμα προώθησης δίκαιης και αποτελεσματικής διακυβέρνησης που βασίζεται στο κράτος δικαίου και στο σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να στηρίζουν εκείνους που σε όλο τον κόσμο αγωνίζονται για ανθρώπινη αξιοπρέπεια και ελευθερία», κατέληξε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.