ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Λιβύη: Το ISIS ανέλαβε την ευθύνη για την διπλή τρομοκρατική επίθεση (βίντεο)

Λιβύη: Το ISIS ανέλαβε την ευθύνη για την διπλή τρομοκρατική επίθεση (βίντεο)

Όπως μετέδωσε το “πρακτορείο” AMAQ της εξτρεμιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε σήμερα στο κτίριο της Ανώτατης Εκλογικής Επιτροπής της Λιβύης, στην Τρίπολη.

Τουλάχιστον 12 άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν οι ένοπλοι δράστες εισέβαλαν στο κτίριο και το πυρπόλησαν. Η οργάνωση δεν έδωσε καμία απόδειξη για τον ισχυρισμό της.

Δείτε το βίντεο από τη στιγμή της επίθεσης στην πρωτεύουσα της Λιβύης:

https://twitter.com/amir_ahmoda/status/991696825034919937

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Επιτροπής Χάλεντ Ομάρ, οι μαχητές έβαλαν φωτιά στο κτίριο, ενώ δυνάμεις ασφαλείας έδωσαν μάχη με τους μαχητές για τον έλεγχο του κτιρίου.

Ανάμεσα στα θύματα είναι τρεις εργαζόμενοι της επιτροπής και τέσσερα μέλη των τοπικών δυνάμεων ασφαλείας, πρόσθεσε.

Στην ανακοίνωσή της, η κυβέρνηση εθνικής ενότητας (GNA) του πρωθυπουργού Φαγιέζ αλ Σάρατζ έκανε λόγο για «τρομοκρατική επίθεση».

«Αυτή η θρασύδειλη επίθεση δεν θα εμποδίσει την GNA να συνεχίσει να στηρίζει τη HNEC», τόνισε, υπογραμμίζοντας ότι έχει δεσμευτεί “να σέβεται τη δημοκρατική διαδικασία για τη διεξαγωγή των εκλογών”.

Η αποστολή του ΟΗΕ στη Λιβύη καταδίκασε επίσης την επίθεση αυτή, καλώντας τις αρχές “να οδηγήσουν τους δράστες στη δικαιοσύνη το συντομότερο δυνατόν”.

Ένας καμικάζι βομβιστής ανατινάχθηκε μέσα στην επιτροπή

«Είδα ο ίδιος δύο καμικάζι βομβιστές … φώναζαν Αλλάχου Άκμπαρ (Ο Θεός είναι ο πιο μεγάλος)», δήλωσε προσθέτοντας ότι είδε στο έδαφος ανθρώπινα μέλη που ανήκαν στους βομβιστές.

«Ένας καμικάζι βομβιστής ανατινάχθηκε μέσα στην επιτροπή και οι άλλοι έβαλαν φωτιά σ’ ένα τμήμα του κτιρίου».

«Σκότωσαν τους φρουρούς και άρχισαν να πυροβολούν εναντίον των ανθρώπων που βρίσκονταν στο κτίριο», πρόσθεσε.

Όταν έφτασαν στο σημείο οι άνδρες των υπηρεσιών ασφαλείας τουλάχιστον οι δύο από τους δράστες πυροδότησαν εκρηκτικούς μηχανισμούς που έφεραν επάνω τους. Το κτίριο τυλίχθηκε στις φλόγες και έχει υποστεί σοβαρές ζημιές.

Μαύρος καπνός πάνω από τα γραφεία

Φωτογραφίες σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν πυκνό μαύρο καπνό να υψώνεται από τα γραφεία της Λιβυκής Εκλογικής Επιτροπής, που βρίσκονται στη συνοικία Γουτ αλ-Σάαλ, δυτικά του κέντρου της Τρίπολης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.