ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στη έδαφος!

Πρόταση «σοκ» από Αυστρία για αναχαίτιση μετανάστευσης: «Να κλείσουν τα σύνορα Ελλάδας & Ιταλίας με ευρωπαϊκό Στρατό»!

Πρόταση «σοκ» από Αυστρία για αναχαίτιση μετανάστευσης: «Να κλείσουν τα σύνορα Ελλάδας & Ιταλίας με ευρωπαϊκό Στρατό»!

Η Αυστρία ζήτησε να προστατεύονται τα σύνορα της ΕΕ από τους αιτούντες άσυλο, με ευρωπαϊκό Στρατό και ευρωπαϊκή αστυνομία,

Οι παρατηρήσεις έγιναν πριν από τη συνάντηση έκτακτης ανάγκης της ΕΕ για τη μετανάστευση, προκειμένου να τεθεί τέρμα στη συνεχιζόμενη παράνομη μετανάστευση στην Ευρώπη.

Την ίδια στιγμή σανίδα σωτηρίας στις Βρυξέλλες αναζητά η Καγκελάριος Μέρκελ προκειμένου να διασωθεί ο εύθραυστος κυβερνητικός σχηματισμός της στη Γερμανία.

Στη άτυπη μίνι Σύνοδο Κορυφής που πραγματοποιείται σήμερα στην καρδιά της ΕΕ για το μεταναστευτικό, ο Αυστριακός υπουργός Άμυνας Mario Kunasek στη συνέντευξη του Σάββατο με την εφημερίδα Die Welt, ζήτησε την ενίσχυση του Οργανισμού Συνόρων και Ακτοφυλακής της ΕΕ (Frontex) με ευρωπαϊκά στρατεύματα και αστυνομικούς προκειμένου να ενισχυθεί η ασφάλεια των συνόρων.

Ο υπουργός πρότεινε την αποστολή στελεχών της Frontex στα εξωτερικά σύνορα των Βαλκανικών κρατών, της Ιταλίας και της Ελλάδας, καθώς και στις «αφρικανικές χώρες με τη συναίνεση του αντίστοιχου κράτους».

Σε μια ραδιοφωνική συνέντευξη στις 23 Ιουνίου, ο Αυστριακός υπουργός της ΕΕ Γκέρνοτ Μπλούμελ ήρθε με την ιδέα της δημιουργίας κέντρων υποδοχής μεταναστών και τη χρησιμοποίησή τους για να καθορίσει εάν οι μετανάστες μπορούν να ζητήσουν άσυλο στο μπλοκ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο ίδιος δήλωσε την ίδια ημέρα ότι ο αυστριακός αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Heinz-Christian Strache προειδοποίησε για πιθανή αλυσιδωτή αντίδραση σε όλη την Ευρώπη, εάν η Γερμανία κλείσει τα σύνορά της. “Αυτή είναι η λογική συνέπεια, και είμαστε προετοιμασμένοι γι ‘αυτό και θα προστατέψουμε όμοια τα σύνορά μας”, ανέφερε ο Στρας σε τηλεοπτική συνέντευξη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.