ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Επίσκεψη Ρ.Τ.Ερντογάν: Ο Τούρκος πρόεδρος «ανακάλυψε» 150 διαφορετικά προβλήματα στις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας

Επίσκεψη  Ρ.Τ.Ερντογάν: Ο Τούρκος πρόεδρος «ανακάλυψε» 150 διαφορετικά προβλήματα στις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας

Στο μειονοτικό γυμνάσιο και λύκειο «Τζελάλ Μπαγιάρ». μίλησε πριν από λίγο ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ.Ερντογάν στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Δυτική Θράκη.

Ο Τούρκος πρόεδρος απευθυνόμενος στο πλήθος που είχε έρθει να το δει, αναφέρθηκε στο πλαίσιο σχέσεων Ελλάδας και Τουρκίας κάνοντας λόγο για 150 διαφορετικά προβλήματα που υπάρχουν στις σχέσεις των δύο χωρών.

«Η Ελλάδα είναι γείτονάς μας, η Τουρκία είναι γείτονας της Ελλάδας. Ανάμεσα στην Τουρκία και την Ελλάδα υπάρχουν σχεδόν 150 προβλήματα», για να προσθέσει:

«Εσείς συμπατριώτες μου είστε μια γέφυρα ανάμεσα στην Τουρκία και την Ελλάδα, έτσι σας βλέπουμε. Αυτοί οι τέσσερις βουλευτές πρέπει να κάνουν πολλά πράγματα στη Βουλή», είπε ακόμη ο Ταγίπ Ερντογάν. «Πρέπει να παρουσιάσετε τα προβλήματά σας, υπάρχουν κάποια βήματα που χρειάζεται να κάνετε», κατέληξε ο Τούρκος πρόεδρος.

Νωρίτερα, το συγκεντρωμένο πλήθος στο Κιρ Μαχαλέ τζαμί του φώναζε «ηγέτη μας» ενώ κοντά στον Ταγίπ Ερντογάν βρίσκονταν οι βουλευτές Ροδόπης και Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ.

Λίγο αργότερα σε ομιλία του σε ξενοδοχείο της Κομοτηνής, ο Τούρκος πρόεδρος επεσήμανε ότι όποιες εθνικές καταγωγές και να υπάρχουν στην Τουρκία, όλες μαζί αποτελούν «έναν λαό».

«Δεν μιλάμε για αφομοίωση αλλά για ενσωμάτωσή σας στην Ελλάδα», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος, ενώ τόνισε ότι, όπως η Τουρκία έχει «μία σημαία», έτσι και στην Ελλάδα «δεν είναι δυνατόν να βάλουμε στην άκρη την ελληνική σημαία».

«Το ίδιο ισχύει και για την Ελλάδα. Όποιες εθνικές καταγωγές και αν υπάρχουν, όλες μαζί αποτελούν έναν λαό», πρόσθεσε.

Σημείωσε επίσης ότι, όπως η Τουρκία είναι ενιαία με τα 780.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα της, αυτό ισχύει και για την Ελλάδα.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας αναχώρησε στις 16:55 από την Κομοτηνή για το αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης, με τελικό προορισμό την Τουρκία.

Ο χαιρετισμός Ερντογάν στο σχολείο Τζελάλ Μπαγιάρ

«Είχαμε σημαντικές και ενδιαφέρουσες συζητήσεις στην Αθήνα οι οποίες ελπίζουμε ότι θα καρποφορήσουν» είπε ο Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο σχολείο Τζελάλ Μπαγιάρ.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας απευθυνόμενος στο συγκεντρωμένο πλήθος σημείωσε:

«Είστε πολίτες της Ελλάδας και πρέπει να εργαστείτε για το καλό της» και πρόσθεσε: «Η Ελλάδα χρωστά πολλά στην Τουρκία και η Τουρκία στην Ελλάδα».

Να σημειωθεί πως όταν ο Τούρκος πρόεδρος ζήτησε μικρόφωνο να μιλήσει, ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης. αντέτεινε: «Άλλα έχουμε συμφωνήσει κ. πρόεδρε».

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία υπήρχε συμφωνία σε επίπεδο υπουργείων Εξωτερικών των δύο χωρών να μην υπάρξει ομιλία του Ερτνογάν σε ανοικτή συγκέντρωση παρά μόνο σε κλειστό χώρο. Παρά το γεγονός αυτό ο Ερντογάν μίλησε στο συγκεντρωμένο πλήθος στο μειονοτικό σχολείο προκαλώντας έτσι την αντίδραση του Έλληνα υφυπουργού Εξωτερικών.

Όμως η παρέμβαση του κ. Αμανατίδη ουδόλως ανέτρεψε τον σχεδιασμό της τουρκικής πλευράς, αφού ο κ. Ερντογάν έκανε τη σύντομη ομιλία του αμέσως μετά την παρέμβαση του υφυπουργού Εξωτερικών προς τους συγκεντρωμένους.

Λίγο πριν τις 16:00, με καθυστέρηση σχεδόν δυόμιση ωρών σε σχέση με τα όσα προβλέπονται στο επίσημο πρόγραμμα, ξεκίνησε η ομιλία του κ. Ερντογάν στο ξενοδοχείο «Chris and Eve Mansion».

Κυβερνητικές πηγές: Κανένα διπλωματικό ζήτημα

«Κανένα διπλωματικό ζήτημα δεν υφίσταται στη Θράκη όπως, όλα πηγαίνουν βάσει του συμφωνηθέντος προγράμματος» σχολίασε πριν από λίγο κυβερνητικός αξιωματούχος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.