ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Οι Τούρκοι πάνε σε δίκη τους δύο Ελληνες αιχμαλώτους

Οι Τούρκοι πάνε σε δίκη τους δύο Ελληνες αιχμαλώτους

Ποινική δίωξη για παράνομη είσοδο σε απαγορευμένη ζώνη ασκήθηκε από τον Τούρκο εισαγγελέα της Ανδριανούπολης στους δύο Eλληνες στρατιωτικούς που αιχμαλωτίστηκαν από τουρκική περίπολο, υποτίθεται εντός του τουρκικού εδάφους, κάτι που όχι μόνο είναι έωλο, αλλά και απίθανο, αν δούμε την μορφολογία του σημείου.

Οπως αναφέρουν πληροφορίες του ΓΕΣ στο pronews.gr o αξιωματικός (ανθυπολοχαγός) είναι από το Κιλκίς και ο λοχίας ΕΠΟΠ από την Ορεστιάδα. Και οι δύο είναι νέοι, 25 ετών ο ανθυπολοχαγός, μεγαλύτερος σε ηλικία ο λοχίας ΕΠΟΠ.

Το pronews.gr γνωρίζει τα ονόματά τους, αλλά δεν τα δημοσιοποιεί αφού η κατάσταση είναι ιδιαίτερα κρίσιμη και θέλει λεπτούς χειρισμούς κατ’αρχήν για να επιστρέψουν ασφαλείς στην πατρίδα και μετά θα δούμε, ποιος και γιατί τα «θαλάσσωσε πάλι από ελληνικής πλευράς.

Με απόφαση του τουρκικού Στρατοδικείου, συνελήφθησαν οι δύο Ελληνες στρατιωτικοί, αποδεχόμενοι την πρόταση του εισαγγελέα

Η ποινική δίωξη δεν αφορά την «απόπειρα στρατιωτικής κατασκοπίας», τελικά, αλλά την και «είσοδο σε στρατιωτική – απαγορευμένη περιοχή». Οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί κατέθεσαν πριν λίγο στο τουρκικό στρατιωτικό δικαστήριο και φαίνεται ότι η Αγκυρα «το τραβάει»

Τα κινητά τηλέφωνα των δύο Ελλήνων κατασχέθηκαν και εξετάστηκαν από τις τουρκικές αρχές.

Το κακό είναι ότι πολύ πιθανό να περιέχονται φωτογραφίες στα κινητά τους από αλλαγές φρουράς των τουρκικών μονάδων που καλύπτουν την περιοχή, όπως κατά πάγια συνήθεια κάνουν οι Ελληνες στρατιωτικοί αφού αυτό γίνεται σε λίγα μέτρα απόσταση ορισμένες φορές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Με τέτοιες κατηγορίες και αφού τους περνούν από στρατοδικείο, δεν προβλέπεται σύντομη απελευθέρωσή τους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.