Πανικοβλήθηκαν οι Τούρκοι από τον «Πυρπολητή»: «Θέλουν να ανακαταλάβουν τα Ίμια»

Πανικοβλήθηκαν οι Τούρκοι από τον «Πυρπολητή»: «Θέλουν να ανακαταλάβουν τα Ίμια»

Πανικοβλήθηκαν οι Τούρκοι από τον «Πυρπολητή»: «Θέλουν να ανακαταλάβουν τα Ίμια» αναφέρουν τα μεγαλύτερα τουρκικά τηλεοπτικά κανάλια όπως το NTV το οποίο διέκοψε το πρόγραμμα του και μετέδωσε έκτακτο δελτίο με την είδηση της Ασκησης.

Την παρουσίασαν ως «Ανακατάληψη των Ιμίων». Μάλιστα κατά τη διάρκεια της μετάδοσης της είδησης προβάλλονταν πλάνα αρχείου από στρατιωτικές ασκήσεις των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων.

Σκοπός της άσκησης που πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη, στα βορειοδυτικά της Ρόδου, ήταν να δοκιμαστεί η ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων για να αντιμετωπίσουν ένα ακραίο σενάριο στο Αιγαίο, όπως η ανακατάληψη μιας βραχονησίδας.

Η άσκηση αποφασίστηκε σε συνεννόηση με τη στρατιωτική ηγεσία και κοινοποιήθηκε χθες τα ξημερώματα (μετά τις 2 τα μεσάνυχτα) σε όλες τις εμπλεκόμενες μονάδες του Στρατού Ξηράς, του Πολεμικού Ναυτικού, της Πολεμικής Αεροπορίας και των Ειδικών Δυνάμεων.

Το tweet του Μιχάλη Κωσταράκου

Κατά τη διάρκεια της άσκησης ο επίτιμος Αρχηγός του Γενικoύ Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) Μιχάλης Κωσταράκος και επικεφαλής της στρατιωτικής επιτροπής της Ε.Ε. υποστήριξε με ανάρτηση του στο twitter ότι:
Η Αποτροπή αποτελεί βασικό συστατικό του Δόγματός μας και στηρίζεται σε δυο παράγοντες: Στις Δυνατότητες (που τις εχουμε) και στην Αποτρεπτική Στάση (που σημαίνει «μην τολμήσεις!»). Για να λειτουργήσει απαιτούνται και τα δυο. Συγχαρητήρια σε όσους βοήθησαν σημερα να τα προβάλουμε

Ακολουθούν βίντεο από τον νυν αλλά και παλαιότερους «Πυρπολητές»

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.