ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

«Έτσουξαν» τους Τούρκους οι δηλώσεις Π.Καμμένου: «Αφρίζουν» τα τουρκικά ΜΜΕ και «παραδίδουν» μαθήματα… «Ιστορίας»

«Έτσουξαν» τους Τούρκους οι δηλώσεις Π.Καμμένου: «Αφρίζουν» τα τουρκικά ΜΜΕ και «παραδίδουν» μαθήματα… «Ιστορίας»

«Έτσουξε» τους Τούρκους η χθεσινή δήλωση του Έλληνα ΥΕΘΑ Π.Καμμένου που υπενθύμισε στην Άγκυρα και κυρίως σε κάποιους… Μπαχτσελί, την ήττα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας το 1821 κατά την Εθνεγερσία του Ελληνικού Έθνους.

Έτσι σήμερα τα τουρκικά ΜΜΕ με αφορμή τις δηλώσεις αυτές που έλαβαν χώρα από την Αρμενία έχουν κυριολεκτικά αφηνιάσει αφού μέχρι σήμερα οι Τούρκοι είχαν συνηθίσει να απειλούν και η ελληνική πλευρά να σιωπά

Ο Π.Καμμένος είπε χθες: «Θα συνεχίσουμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να εξηγήσουμε στην Τουρκία ότι θέλουμε την ειρήνη, αλλά πρέπει να της θυμίσουμε ότι σε πολλές στιγμές της ιστορίας της – και ιδίως τις στιγμές της ιστορίας που έχουν κατά νου, της μεγάλης οθωμανικής αυτοκρατορίας – ηττήθηκε, όπως το 1821 στην Ελλάδα».

Εδώ πρέπει να σημειώσουμε ότι οι δηλώσεις αυτές έγιναν από μια χώρα που επίσης είναι παραδοσιακά εχθρική προς την Τουρκία καθώς ο λαός της είχε την «τύχη» να γνωρίσει πολύ καλά την τουρκική μεταχείριση.

Οι δηλοώσεις του Π.Καμμένου δεν έγινα στην τύχη καθώς ήταν η άμεση απάντηση στον απίστευτο Μπαχτσελί ο οποίος είπε:

«Αυτό το άτομο στις Βρυξέλλες, χωρίς να κοκκινίσει είπε ότι η Τουρκία επιδιώκει θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο και αν το κάνει αυτό θα είναι σα να πυροβολεί τα πόδια της», είπε αναφερόμενος στις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα από την πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής.

Έτσι λοιπόν ο κ. Μπαχτσελί απαντά στον Έλληνα Πρωθυπουργό αναφερόμενος στην καταστροφή της Σμύρνης: «Όλος ο κόσμος ξέρει ποιοι έριξαν σφαίρες εθνικής υπερηφάνειας και ο πάτος της θάλασσας είναι γεμάτος με τους παππούδες όσων εκστόμισαν κενά λόγια. Υπέστησαν τις συνέπειες όταν προσπάθησαν να κυκλώσουν την Τουρκία. Δεν είναι αστείο»

Αλλά αυτός στους Τούρκους δεν φαίνεται προφανώς αλαζονικός.

Για παράτολμες δηλώσεις εναντίον της Τουρκίας που ξεπερνούν πάλι τα όρια μιλάει η yeniakit

Αλαζονικό χαρακτηρίζει τον Έλληνα ΥΕΘΑ η ιστοσελίδα Haberler

«Ο Έλληνας υπουργός στοχοποιεί ξανά την Τουρκία» γράφει η Χουριέτ

«O Έλληνας υπουργός μίλησε και πάλι βαριά», γράφει η τουρκική ιστοσελίδα Diken.

Όπως αναφέρει ο Πάνος Καμμένος από το Ερεβάν χρησιμοποίησε σκληρή ρητορική εναντίον της Τουρκίας στην κοινή συνέντευξη τύπου με τον Αρμένιο ομόλογό του.

Όμως οι Τούρκοι το συνέχισαν αναφερόμενοι και στην άσκηση «Πυρπολητής» και ότι αποτελεί «προκλητική» στάση των Ελλήνων, που… τόλμησαν να κάνουν άσκηση κοντά στις τουρκικές ακτές!

Η διακλαδική άσκηση «Πυρπολητής», που διεξήχθη την Τετάρτη από τις 5.00 το πρωί, μετά από εντολή του υπουργού Εξωτερικών, Πάνου Κάμμένου και του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Ναυάρχου, Αποστολάκη, προκάλεσε οργή στην Τουρκία και κυρίως φόβο διότι κατάλαβαν ότι η Ελλάδα είναι ικανή να κτυπήσει αν θέλει και μάλιστα σκληρά.

Πομπώδεις τίτλοι που μιλούσαν για προκλήσεις εντάσεις και άλλα ωραία…

Η τουρκική εφημερίδα Hürriyet βλέπει «πρόκληση», δύο μέρες μετά κάνοντας μάλιστα και μάθημα Ιστορίας.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι το 1821, στις «εξεγέρσεις ανεξαρτησίας», που ξεκίνησαν στην Ελλάδα, υπήρξαν αρκετές μάχες σε ξηρά και θάλασσα. «Εκείνη την περίοδο, οι περισσότεροι πειρατές στο Αιγαίο ήταν Έλληνες. Εκείνη την περίοδο οι Έλληνες πειρατές κατάφεραν σημαντικά πλήγματα στο τουρκικό ναυτικό. Η σημαντικότερη επίθεση έγινε στο λιμάνι του Ναυαρίνου. Το τουρκικό ναυτικό ήταν αγκυροβολημένο, μεταφέροντας τρόφιμα στους στρατιώτες που είχαν αποσταλεί για να καταστείλουν τις εξεγέρσεις. Στις 20 Οκτωβρίου 1827, του Τουρκο-αιγυπτιακό ναυτικό καταστράφηκε από ένα αναπάντεχο συμβάν. Περίπου 60 πλοία του τουρκο-αιγυπτιακού στόλου κάηκαν μέσα σε λίγες ώρες. 6.000 Τούρκοι και Αιγύπτιοι στρατιώτες σκοτώθηκαν και 4.000 τραυματίστηκαν».


Προφανώς οι Τούρκοι έχουν ξεχάσει ότι πρώτα οι Αιγύπτιοι πυροβόλησαν την λέμβο με την λευκή σημαία και σκότωσαν άπαντες, ενώ στη συνέχεια οι Τούρκοι πυροβόλησαν εν ψυχρώ τον Έλληνα αγγελιοφόρο του ναυάρχου Κόδρινγκτον, που επέστρεφε, έχοντας μεταφέρει μήνυμα προς τον Αιγύπτιο ναύαρχο. Συνεπώς ήξεραν οι Τούρκοι τι τους περιμένει απλά δεν είχαν ιδεά πόσο μαύρο χάλι ήταν ο Στόλος τους και ότι δεν είχε την παραμικρή πιθανότητα εναντίον του συμμαχικού στόλου, Βρετανίας-Γαλλίας και Ρωσίας.

Ο συμμαχικός στόλος με επικεφαλής, τον αντιναύαρχο Κόδριγκτον, τον υποναύαρχο Δεριγνύ και τον υποναύαρχο Χέιδεν, την 20η Οκτωβρίου 1827, μπήκαν στο λιμάνι της Πύλου θέλοντας σταματήσουν τον Ιμπραήμ που έσφζε όλη τηνν Πελοπόννησο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Προφανώς όμως αναφέρονται σε ανιστόρητους και ξέρουν πως παίζεται το προπαγανδιστικό παιχνίδι

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.