Γερμανικός Τύπος: «Υψηλός ο κίνδυνος για θερμή σύγκρουση στο Αιγαίο»

Γερμανικός Τύπος: «Υψηλός ο κίνδυνος για θερμή σύγκρουση στο Αιγαίο»

Ο γερμανικός Τύπος αναφέρεται στη νέα ένταση μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας με αφορμή το περιστατικό με την ελληνική σημαία στη βραχονησίδα Μικρός Ανθρωποφάγος στην περιοχή των Φούρνων. Σε ανταπόκριση που δημοσιεύεται σε πολλές γερμανικές εφημερίδες (μεταξύ άλλων στις Hannoversche Neue Presse, Kieler Nachrichten και Dresdner Neueste Nachrichten) επισημαίνεται ότι «η Ελλάδα και η Τουρκία ερίζουν για νησιά του Αιγαίου».

Οι δύο χώρες «βρίσκονται σε τροχιά αντιπαράθεσης. Αμφότερες εγείρουν αξιώσεις για βραχονησίδες στο Αιγαίο. Αυτές θέλουν εν ανάγκη να τις επιβάλουν στρατιωτικά. Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι ένας από τους δύο νατοϊκούς εταίρους θα μπορούσε να υποχωρήσει», γράφει το δημοσίευμα, σχολιάζοντας ότι «ο ψυχρός πόλεμος στην περιοχή των Φούρνων θα μπορούσε να κλιμακωθεί σε θερμή διένεξη».

Ο γερμανός ανταποκριτής παίρνει αφορμή από την παρούσα κατάσταση στο Αιγαίο για να υπενθυμίσει την κρίση των Ιμίων το 1996, η οποία, όπως αναφέρει, «είχε ξεκινήσει με μια παρόμοια αντιπαράθεση για σημαίες». Το δημοσίευμα παρατηρεί ότι «τώρα σκληραίνουν τα μέτωπα. Αυτό δεν οφείλεται μόνο στη βαθμιαία επιθετικότερη εξωτερική πολιτική του τούρκου προέδρου Ερντογάν. Και η Αθήνα ακολουθεί τροχιά αντιπαράθεσης», επισημαίνει ο αρθρογράφος, αναφερόμενος στη σκληρή ρητορική του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου».

Πηγή: Deutsche Welle

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.