«Καθαρά» τα κινητά των 2 Ελλήνων αιχμαλώτων στρατιωτικών αλλά οι Τούρκοι θα τους κρατήσουν τουλάχιστον έξι μήνες

«Καθαρά» τα κινητά των 2 Ελλήνων αιχμαλώτων στρατιωτικών αλλά οι Τούρκοι θα τους κρατήσουν τουλάχιστον έξι μήνες

Σύμφωνα με ανώτατες πηγές τα κινητά των Ελλήνων στρατιωτικών που αιχμαλωτίστηκαν από τις τουρκικές δυνάμεις δείχνουν «καθαρά» αλλά ωστόσο κινδυνεύουν να μείνουν στις τουρκικές φυλακές χωρίς να τους έχει απαγγελθεί κατηγορία ακόμα και έξι μήνες.

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Μπιναλί Γιλντιριμ, μιλώντας με τον Αλέξη Τσίπρα φέρεται να είπε πως τα δύο από τα τρία κινητά που είχαν στην κατοχή τους οι Έλληνες στρατιωτικοί είναι “καθαρά” και δεν εντοπίστηκε κανένα επιβαρυντικό στοιχείο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Εστία” στην πρόσφατη επικοινωνία του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Τούρκο ομόλογό του ο δεύτερος ήταν μεν καθησυχαστικός, ωστόσο είπε ότι απομένει να γίνει η έρευνα στο τρίτο κινητό.

Παράλληλα όμως ο Γιλντιρίμ ανέφερε ότι δεν έχει περιθώρια παρέμβασης στη δικαιοσύνη και λίγες μέρες μετά ήρθε η συνέντευξη Ερντογάν για να αποκαλύψει τις προθέσεις της Τουρκίας.

Όπως ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος ακόμη και χωρίς καμία άλλη κατηγορία (όπως αυτή της κατασκοπίας) ο νόμος, είπε, στην Τουρκία προβλέπει ποινή φυλάκισης έξι μηνών για παράνομη διάβαση των συνόρων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ουσιαστικά ο Ερντογάν αποκάλυψε ότι στοχεύει, ακόμη και χωρίς καμία ουσιαστική κατηγορία να κρατήσει τους δυο στρατιωτικούς ακόμη και για διάστημα έξι μηνών στις φυλακές της Αδριανούπολης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.