Ο Αλβανός «χασάπης» του ISIS Λαβντρίμ Μουχατζέρι εκτελέστηκε σε επιχείρηση των ρωσικών ειδικών δυνάμεων στην Συρία!

Ο Αλβανός «χασάπης» του ISIS Λαβντρίμ Μουχατζέρι εκτελέστηκε σε επιχείρηση των ρωσικών ειδικών δυνάμεων στην Συρία!

Ο Αλβανός Κοσοβάρος ισλαμιστής τρομοκράτης, Λαβντρίμ Μουχατζέρι, γνωστός στη Μ.Ανατολή ως “Αμπού Αμπντουλάχ αλ Κοσόβα”, διοικητής του ISIS ο οποίος έγινε περισσότερο “διάσημος” από εικόνες του 2014, όταν αποκεφάλιζε χριστιανούς, σιίτες και αλεβίτες, εκτελέστηκε σε ειδική επιχείρηση των ρωσικών ειδικών δυνάμεων στην Συρία, όπου είχε επιστρέψει εδώ και δύο μήνες μετά από ένα διάλειμμα τεσσάρων μηνών που βρέθηκε και πάλι στην Αλβανία και το Κόσοβο.

Ο Α.Μουχατζέρι ο οποίος είχε χαρακτηριστεί “Πρωτεύων στόχος” (“Prime Target”) από τις ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών και την κοινότητα των ρωσικών ειδικών δυνάμεων, σκοτώθηκε σε συνδυασμένη επιχείρηση ομάδας Spetsnaz και της ρωσικής Αεροπορίας, αλλά και της συριακής ομάδας Tiger στην περιοχή της Ιντλίμπ.

Ο συγκεκριμένος τρομοκράτης είχε χαρακτηριστεί έτσι από τους Ρώσους καθώς μόλις επέστρεψε από την Μέση Ανατολή στα Βαλκάνια άρχισε να “μπαινοβγαίνει” σε Κοσσυφοπέδιο, Αλβανία και Σκόπια στην περιοχή του Τέτοβου, να συγκεντρώνει οπλισμό και άνδρες.

Ο Αλβανός ισλαμιστής “χασάπης” αρχικά εντοπίστηκε από την ΕΥΠ στη μικρή πόλη Κάτζανικ του Κοσσυφοπεδίου, μια πόλη που χαρακτηρίζεται ως ένα από τα κέντρα κατάταξης Αλβανών στις τάξεις του ISIS και βάσει των πληροφοριών που δόθηκαν στις ρωσικές και σερβικές υπηρεσίες άρχισε καταδίωξή του, αλλά χωρίς αποτέλεσμα, αφού κατάφερε να διαφύγει στην Συρία.

Ηταν εμπειροπόλεμος, αδίστακτος, είχε στενό πυρήνα από περίπου 20 Αλβανούς φονιάδες που τον προστάτευαν (σκοτώθηκαν στην επιδρομή και έξι συνεργάτες του) οι οποίοι αποτελούσαν την προσωπική του φρουρά.

Ερώτημα είναι αν ο υπαρχηγός του, επίσης εκ των κεφαλών του ISIS, Ριντβάν Χακίφιν, έτερος γνωστός ισλαμιστής τρομοκράτης, επίσης εξοντώθηκε.

Ο συγκεκριμένος εχει εκφραστεί στο παρελθόν υπέρ της έναρξης πολεμικής δράσης στη Νότια Ηπειρο, ακόμα και στα ενεργειακά κέντρα της δυτικής Μακεδονίας. Σχετικές θέσεις του έχουν καταγραφεί από τις ελληνικές και σερβικές υπηρεσίες.

Ο Μουχατζέρι, όπως προείπαμε, έγινε περισσότερο “διάσημος” από εικόνες του 2014 καθώς αποκεφάλιζε χριστιανούς, σιίτες και αλεβίτες στην Συρία.
Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών έχει εντάξει τον Μουχατζέρι, στον κατάλογο των τρομοκρατών από το 2014.

Μόλις έγινε γνωστός ο θάνατός του ο υπουργός Υποδομών του ψευδοκράτους του Κοσόβου, Λούφτι Ζάρκου, πήγε στην οικογένειά του αρχιτρομοκράτη στο Κατσάνικ και υπέβαλλε τα… συλλυπητήριά του!

Επίσης ο πρόεδρος της Ισλαμικής Θρησκευτικής Κοινότητας στην Κατσάνικ, Φλορίμ Νεζιράι, εξέφρασε “την συντριβή του για τον θάνατο του μεγάλου μουσουλμάνου αγωνιστή”.

Ο Νεζιράι ανακοίνωσε στο τζαμί την είδηση του θανάτου του Λαβντρίμ Μουχατζέρι στη Συρία και στη συνέχεια πήγε στο σπίτι της οικογένειάς του για να τους συλλυπηθεί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αυτά για να ξέρουμε τι ακριβώς “φύεται” στα βόρεια σύνορα της χώρας…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.