ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Συνεχίζεται ο εμφύλιος μεταξύ ισλαμιστών στην Ιντλίμπ – Εκτελέσεις και λιποταξίες

Συνεχίζεται ο εμφύλιος μεταξύ ισλαμιστών στην Ιντλίμπ – Εκτελέσεις και λιποταξίες

Στις 15 Σεπτεμβρίου, η ισλαμιστική ομάδα Jaysh al-Islam ανακοίνωσε την λιποταξία της από την οργάνωση Hay’at Tahrir al-Sham (HTS).

Σε επίσημη ανακοίνωση, η Jaysh al-Islam κατηγόρησε το HTS ότι «δεν σέβεται το αίμα των μουσουλμάνων». Επιπλέον, η Jaysh al-Islam κατηγόρησε το HTS ότι συνωμοτεί να επιτεθεί σε άλλη ισλαμιστική οργάνωση, υπονοώντας το Κίνημα Ahrar al-Sham.


Η Jaysh al-Islam δήλωσε επίσης ότι το HTS δεν έδειξε σεβασμό στους θρησκευτικούς ηγέτες του ισλάμ.

Η Jaysh al-Islam ήταν μια από τις ένοπλες ομάδες που ενώθηκαν και δημιούργησαν την HTS στις 28 Ιανουαρίου, μαζί με το Κίνημα Nour al-Din al-Zenki και τον Jaysh al-Ahrar, το οποίο λιποτάκτησε νωρίτερα για τους ίδιους λόγους.

Εν τω μεταξύ, ένας ιμάμης, υποστηρικτής της HTS με καταγωγή από τη Σαουδική Αραβία δολοφονήθηκε στην Ιντλίμπ. Ο Σουράκα αλ-Μάκι στοχοποιήθηκε από ελεύθερους σκοπευτές στις 15 Σεπτεμβρίου.


Ο Αλ-Μακί είναι ο δεύτερος θρησκευτικός «ηγέτης» του HTS που βρέθηκε δολοφονημένος κατά τη διάρκεια αυτής της εβδομάδας. Στις 12 Σεπτεμβρίου, ο Abu Mohamad al-Jazzrawi δολοφονήθηκε από άγνωστους σκοπευτές στην πόλη Saraqib στην ανατολική Ιντλίμπ.

Το HTS δεν έχει σχολιάσει τη δολοφονία μέχρι στιγμής. Αυτό επέτρεψε σε ορισμένους ακτιβιστές της «αντιπολίτευσης» της Συρίας να δηλώσουν ότι το ίδιο το HTS θα μπορούσε να βρίσκεται πίσω από τη δολοφονία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Άλλοι ακτιβιστές πιστεύουν ότι αυτές οι δολοφονίες οργανώθηκαν από τους αντιπάλους του HTS υπό τις προσταγές ξένων δυνάμεων όπως το Κατάρ ή η Τουρκία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.