ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ρεσάλτο του Λιμενικού σε πλοίο που μετέφερε 6,17 τόνους κάνναβης και ένοπλη σύγκρουση με το πλήρωμα! (φωτό) (upd)

Ρεσάλτο του Λιμενικού σε πλοίο που μετέφερε 6,17 τόνους κάνναβης και ένοπλη σύγκρουση με το πλήρωμα! (φωτό) (upd)

(Ανανέωση) Σε έξι τόνους, εκατόν εβδομήντα επτά κιλά και οκτακόσια γραμμάρια (6.177,800) συνολικής αξίας 70 εκατ. ευρώ ανέρχεται η ποσότητα κατεργασμένης κάνναβης (σοκολάτα) που εντοπίστηκε να μεταφέρει στα αμπάρια του το ρυμουλκό σκάφος “ANDREAS” στη θαλάσσια περιοχή πενήντα (50) ν.μ. νότια της Κρήτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών που έχει εντοπίσει η Ελληνική Ακτοφυλακή στη διάρκεια επιχειρήσεων.

Το σκάφος με σημαία Τανζανίας που είχε αναχωρήσει από το λιμάνι της Λαττάκειας με προορισμό τη Μάλτα, ακινητοποιήθηκε μετά από μεγάλη επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος, στην οποία συμμετείχαν στελέχη της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών (ΜΥΑ) με πλοίο ανοιχτής θαλάσσης.

Στο πλαίσιο εφαρμογής των κανόνων εμπλοκής για την ακινητοποίηση του ρυμουλκού, κρίθηκε απαραίτητη η εκτέλεση προειδοποιητικών βολών, διότι το πλήρωμα του ύποπτου σκάφους δεν υπάκουε στις δοθείσες εντολές.

Για την υπόθεση έχουν συλληφθεί τα 6 μέλη του πληρώματος, συριακής υπηκοότητας, ενώ το ρυμουλκό οδηγήθηκε στην Αγία Γαλήνη Κρήτης, όπου μετά από ενδελεχή έρευνα, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών, διαπιστώθηκε μέχρι στιγμής ότι μετέφερε 241 δέματα με ναρκωτικές ουσίες, επιμελώς τοποθετημένα σε ειδικές κρύπτες επί του πλοίου.

Σύμφωνα με όσα φέρεται να έχει δηλώσει το πλήρωμα, το ρυμουλκό θα πήγαινε στη Μάλτα για επισκευαστικές εργασίες, ενώ στις 30 Νοεμβρίου βρισκόταν στη Λευκωσία. Τα 6 μέλη του πληρώματος αναμένεται να οδηγηθούν τις επόμενες ημέρες στην εισαγγελία Πειραιά.

Η έρευνα επί του ρυμουλκού για τον εντοπισμό τυχόν επιπλέον ποσότητας κατεργασμένης κάνναβης συνεχίζεται, ενώ για την λόγω υπόθεση διενεργείται περαιτέρω έρευνα της αρμόδιας διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του αρχηγείου του Λιμενικού, με συναρμόδιες διωκτικές Αρχές του εξωτερικού.

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής καθώς και ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριος Σαντορινιός, συνεχάρησαν τον αρχηγό του σώματος, Σταμάτιο Ράπτη και τα στελέχη που συμμετείχαν στην επιχείρηση.

————————

Ρεσάλτο του Λιμενικού σε πλοίο που μετέφερε 6,17 τόνους κάνναβης και ένοπλη σύγκρουση με το πλήρωμα έλαβε χώρα νοτίως της Κρήτης!

Το πλοίο με το παράνομο φορτίο εντοπίστηκε από δυνάμεις του Λιμενικού και ακινητοποιήθηκε μετά από ολιγόλεπτη ένοπλη μάχη με το πλήρωμα.

Η μονάδα υποβρυχίων αποστολών ΜΥΑ-ΛΣ, αξιοποιώντας σχετικές πληροφορίες που έκαναν λόγο για μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών, έκανε ρεσάλτο σε ρυμουλκό πλοίο με σημαία Τανζανίας, πενήντα ναυτικά μίλια νότια της Κρήτης.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης υπήρξε ανταλλαγή πυρών μεταξύ των βατραχανθρώπων και του 6μελους πληρώματος, το οποίο και συνελήφθη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μετά από εξονυχιστική έρευνα εντοπίστηκε εντός του πλοίου περίπου 10 τόνοι κατεργασμένη ινδική κάνναβη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.