Βίντεο: Κούρδοι πλήττουν με Α/Τ πυραύλους τουρκικά άρματα μάχης – Συνεχίζονται οι συγκρούσεις

Βίντεο: Κούρδοι πλήττουν με Α/Τ πυραύλους τουρκικά άρματα μάχης – Συνεχίζονται οι συγκρούσεις

Συνεχίζονται για δεύτερη ημέρα οι τουρκικοί βομβαρδισμοί κατά του YPG στη βόρεια Συρία.

Τουρκικά άρματα μάχης υποστηρίζοντας τον φιλοτουρκικό FSA, ήρθαν αντιμέτωπα με αντιαρματικά των Κούρδων ενόπλων επιχειρώντας να εισέλθουν στο χωριό Dikmetas το οποίο βρίσκεται κοντά στην Αφρίν.

Δύο άρματα μάχης καταστράφηκαν, σύμφωνα με τα κουρδικές πηγές, από τους Α/Τ πυραύλους και οι υπόλοιπες τουρκικές δυνάμεις απωθήθηκαν. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες ο τουρκικός Στρατός έχει χάσει τρία άρματα μάχης.

https://twitter.com/Bilesa_Shaweys/status/955054952178765824

Ίδιο σκηνικό και στο χωριό Hamam όπου οι κουρδικές δυνάμεις έδωσαν σκληρή μάχη εναντίον των τουρκικών δυνάμεων.

https://twitter.com/Jake_Hanrahan/status/955055750606475264

Στο μεταξύ στο πεδίο των συγκρούσεων σπεύδουν περίπου 25.000 αντάρτες του FSA με στόχο να ανακαταλάβουν τις αραβικές πόλεις και τα χωριά που είχαν καταλάβει πριν από σχεδόν δύο χρόνια οι Κούρδοι YPG. Ενισχύσεις στέλνει όμως και η Άγκυρα.

Σύμφωνα με τον Τούρκο πρωθυπουργό Μπιναλί Γιλντιρίμ, ο τουρκικός στρατός και οι αντάρτες που στηρίζει εισήλθαν στην Αφρίν σήμερα το πρωί στις 11:05 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) από το μεθοριακό χωριό Γκιουλμπαμπά, μετέδωσε το πρακτορείο Dogan.

Ωστόσο εκπρόσωπος της YPG τον διέψευσαν, τονίζοντας ότι οι Κούρδοι μαχητές τους απώθησαν. Ο Μπιρούσκ Χασάκα δήλωσε ότι οι τουρκικές δυνάμεις απωθήθηκαν έπειτα από σφοδρές μάχες με ομάδες των Σύρων ανταρτών.

Άλλος αξιωματούχος της YPG, ο Νούρι Μαχμούντι, επεσήμανε ότι «όλες οι χερσαίες επιθέσεις του τουρκικού στρατού εναντίον της Αφρίν έχουν μέχρι στιγμής απωθηθεί και αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν».

Αυτό το τουρκικό Leoprad 2A4 τη γλίτωσε με μικρές ζημιές ύστερα απο την προσβολή του από Α/Τ βλήμα κοντά στα σύνορα με την Συρία.

Χάρτης των επιχειρήσεων. Με πράσινο χρώμα οι περιοχές που κατόρθωσε να καταλάβει ο τουρκικός Στρατός.

Αντάρτες του FSA μέσα από άνοιγμα στο τείχος που έχτισε η Τουρκία στην μεθόριο με τη Συρία βάλλουν κατά των δυνάμεων του YPG.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

https://twitter.com/QalaatAlMudiq/status/955093723343478785

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.