ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Διαψεύδει την καταστροφή της μονάδας υδροδότησης της Αφρίν η Τουρκία

Διαψεύδει την καταστροφή της μονάδας υδροδότησης της Αφρίν η Τουρκία

Πηγή από τις Ένοπλες Δυνάμεις διαψεύδει τις καταγγελίες ότι βομβάρδισαν ένα δημοτικό σχολείο και μια μονάδα υδροδότησης στην επαρχία Αφρίν της βόρειας Συρίας όπως ισχυρίζονται οι Κούρδοι πολιτοφύλακες της Συρίας και μετέδωσαν συριακά κρατικά ΜΜΕ.

Ο εκπρόσωπος τύπου των YPG Νούρι Μαχμούντ δήλωσε ότι ο τουρκικός στρατός και οι Σύροι σύμμαχοί του στοχοθέτησαν την κεντρική μονάδα υδροδότησης από την οποία εφοδιάζεται η πόλη της Αφρίν. Τεχνικοί, όπως ανέφερε, προσπαθούν να επιδιορθώσουν τις ζημιές.

Σύμφωνα με τον ίδιο, κατά τη διάρκεια των επιδρομών επλήγησε και ένα δημοτικό σχολείο στο χωριό Μαϊντανκί, μία ημέρα νωρίτερα, χωρίς να υπάρξουν θύματα.

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA μετέδωσε ότι από τον βομβαρδισμό ισοπεδώθηκε τμήμα του σχολείου.

Από την πλευρά της η μκο Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων γνωστοποίησε ότι τουρκικά στρατεύματα προκάλεσαν καταστροφές στη μονάδα πόσιμου νερού, σε απόσταση 9 χλμ βορειοανατολικά της πόλης Αφρίν.

Η μονάδα υδροδότησης προμηθεύει πόσιμο νερό σε εκατοντάδες χιλιάδες κατοίκους και εκτοπισμένους στην ευρύτερη περιοχή της Αφρίν, σημειώνει η μκο.

Σε ερώτηση που τέθηκε σχετικά με τις πληροφορίες αυτές, η πηγή από τον τουρκικό στρατό απάντησε:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις δεν στοχοθετούν τέτοιου είδους εγκαταστάσεις».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.