ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Ρωσία: «Καταρρίφθηκαν οι 71 από τους 103 cruise των δυτικών στην επίθεση κατά της Συρίας» (βίντεο)

Ρωσία: «Καταρρίφθηκαν οι 71 από τους 103 cruise των δυτικών στην επίθεση κατά της Συρίας» (βίντεο)

(Αρχικό κείμενο 12.16): Σύμφωνα με τις ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις η συριακή αντιαεροπορική άμυνα, αλλά και η ρωσική, κατάφεραν ν’ αναχαιτίσουν τους 71 από τους 103 πυραύλους cruise που εκτοξεύθηκαν από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους εναντίον εγκαταστάσεων της συριακής κυβέρνησης.

«Αυτό καταδεικνύει τη μεγάλη αποτελεσματικότητα αυτών των (αντιαεροπορικών) συστημάτων και την εξαιρετική εκπαίδευση του συριακού στρατιωτικού προσωπικού από τους ειδικούς μας», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Ρώσος στρατηγός Σεργκέι Ρουντσκόι, που παρέθεσε και το σχετικό χάρτη σε ενημέρωση που έγινε στο ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Σύμφωνα με τον Ρουντσκόι, η Ρωσία μπορεί να εξετάσει το ενδεχόμενο να προμηθεύσει με πυραυλικά συστήματα S-300 τη Συρία και άλλες χώρες.

Πάντως την «πολλή δουλειά» φαίνεται ότι την έβγαλε το SHORAD Pantsir S.1, σαράντα μονάδες από το οποίο έχει προμηθευτεί η Συρία και ειδικεύεται στην αντιμετώπιση χαμηλά ιπταμένων βλημάτωνcruise.

Στόχος, ανέφερε, της επίθεσης ήταν η αποσταθεροποίηση της κατάστασης στην περιοχή.

Σύμφωνα με τον στρατηγό, η κατάσταση στη Δαμασκό και τις άλλες πόλεις της Συρίας είναι τώρα ήρεμη, καθώς τα πλήγματα ήταν περιορισμένα και οι απώλειες μηδαμινές.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=Vx5ez_KuV5c

Γαλλία: «Δεν υπάρχουν ενδείξεις αναχαίτισης»

Πάντως, οι γαλλικές ένοπλες δυνάμεις υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις αναχαίτισης των πυραύλων τους.

Πιο συγκεκριμένα, αξιωματούχοι του γαλλικού υπουργείου Αμυνας δήλωσαν ότι οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας εκτόξευσαν 12 πυραύλους κατά συριακών στόχων και σημείωσαν ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις πως οι πύραυλοι αυτοί αναχαιτίστηκαν.

Λέτε οι SCALP Navalνα είναι πιο αξιόπιστοι από τους αμερικανικούς “Τόμαχοκ”;

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.