Συνετρίβη ρωσικό Su 30SM στην ανατολική Μεσόγειο – Νεκροί οι 2 πιλότοι

Συνετρίβη ρωσικό Su 30SM στην ανατολική Μεσόγειο – Νεκροί οι 2 πιλότοι

Ρωσικό μαχητικό Su-30SM κατέπεσε στη Μεσόγειο με αποτέλεσμα να σκοτωθούν και οι δύο πιλότοι.

Όπως επιβεβαίωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, το Su-30SM είχε απογειωθεί από την αεροπορική βάση Χμεϊμίμ και κατέπεσε ανοικτά των ακτών της Λατάκια στη Συρία.

“Ένα ρωσικό Su-30SM συνετρίβη στην Μεσόγειο Θάλασσα στις 9:45 ώρα Μόσχας [06:45 GMT] καθώς αποκτούσε ύψος μετά την απογείωσή του από την βάση Hmeymim. Και οι δύο πιλότοι στην προσπάθειά τους να σώσουν το μαχητικό σκοτώθηκαν» αναφέρει η ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΑΜ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση το μαχητικό δεν καταρρίφθηκε. «Σύμφωνα με τις αρχικές εκτιμήσεις κτύπημα πτηνού πιθανότατα προκάλεσε την συντριβή»

Τα Su-30SM είναι από τα πλέον σύγχρονα μαχητικά της Ρωσίας και η απώλειά του κοστίζει ιδιαίτερα για το ρωσικό Επιτελείο.

ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΣ
OKB Sukhoi
ΧΩΡΑ

Ρωσία

ΤΥΠΟΣ

Μαχητικό πολλαπλού ρόλου

ΠΛΗΡΩΜΑ

2, άτομα

ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

Δυο στροβιλοκινητήρες, ΝPO Saturn Lyl’ka AL-31F

Μέγιστη ώση, kg 2 x 12.500

ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ

Μήκος, m 21,94
Ύψος α/φους, m 6,375
Εκπέτασμα πτέρυγας, m 14,70
Επιφάνεια πτέρυγας, m2 62,40

ΒΑΡΗ

– κανονικό βάρος απογείωσης, kg 29.940
– μέγ. βάρος απογείωσης, kg 34.000

ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ

Μέγ. ταχύτητα, km/h 2.175

Μέγ. ταχύτητα σε μικρό ύψος, km/h 1.400
Μεγ. Εμβέλεια, km 3.000

Επιχειρησιακή οροφή, m περίπου 19.820
ΟΠΛΙΣΜΟΣ

Ένα πυροβόλο GSh-301 των 30mm, με 150 βλήματα. Βάρος οπλικού φορτίου-8.000 kg. Φορείς μεταφοράς οπλισμού 12. Δυνατότητα μεταφοράς μέχρι 6 βλήματα R-27 η R-73 με υπέρυθρη κεφαλή καθοδήγησης. Αεροπορικές βόμβες των 500 kg η 6.000 kg οπλισμού (FAB-250). Μη κατευθυνόμενες ρουκέτες NURS, ατρακτίδιο φορτίων KMGU.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.