ΕΚΤΑΚΤΟ: Ξεκίνησε η επίθεση στην Ιντλίμπ – Μπαράζ ρωσικού πυροβολικού πλήττει τις ισλαμικές θέσεις – Κινήσεις Τούρκων

ΕΚΤΑΚΤΟ: Ξεκίνησε η επίθεση στην Ιντλίμπ – Μπαράζ ρωσικού πυροβολικού πλήττει τις ισλαμικές θέσεις – Κινήσεις Τούρκων

Ξεκίνησε σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές η μεγάλη επιχείρηση ρωσικού και συριακού Στρατού για την απελευθέρωση της επαρχίας της Ιντλιμπ, της τελευταίας επαρχίας και της ομώνυμης πόλης που κατέχεται από τους ισλαμιστές της al Nusra.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο συριακός Στρατός και μία Μοίρα ρωσικού πυροβολικού, βομβαρδίζει με πυραύλους εδάφους-εδάφους και συστήματα ΠΕΠ θέσεις ανταρτών σε διάφορα σημεία.

Oι ρωσικές δυνάμεις χρησιμοποιούν ρουκέτες με θερμοβαρικές κεφαλές που εκτοξεύονται από το σύστημα TOS (φωτό), χαρακτηριστικό του πόσο κοντά βρίσκονται οι θέσεις των δύο πλευρών ( το TOS έχει ακτίνα 12 χλμ. περίπου).

Το μπαράζ του πυροβολικού συνιστά την αρχή της γενικής επίθεσης για την Ιντλίμπ. Η τελευταία μεγάλη μάχη, φαίνεται ότι θα είναι και η πιο σκληρή.

Τουρκικά ΜΜΕ αναφέρουν πως «Η επίθεση στην Ιντλιμπ ξεκίνησε».

Τουρκικές δυνάμεις στα βόρεια της επαρχίας, ήδη κινούνται για την κατάληψη περιοχών βάσει του επιχειρησιακού τους σχεδίου.

Μία μηχανοκίνητη Ταξιαρχία με άρματα μάχης M60T και ΤΟΜΑ AIFV και ένα Σύνταγμα φιλοτουρκών Σύρων ήδη απλώνονται και έχουν καταλάβει τρία χωριά.

https://twitter.com/WarriorReports/status/1036297430810157056

https://twitter.com/WarriorReports/status/1036308298214068224

Την ίδια ώρα τουρκικά (άρματα μάχης Μ60Τ εκσυγχρονισμένα με το σύστημα αυτοπροστασίας Firat και τεθωρακισμένα) συρρέουν στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία στην περιοχή της Ιντλίμπ.

Όπως αναφέρεται η μεγάλη επίθεση του συριακού Στρατού είναι πολύ πιθανό να ξεκινήσει τις πρώτες πρωινές ώρες της 3ης Σεπτεμβρίου αφού πρώτα θα έχει προηγηθεί βομβαρδισμός με βλήματα cruise αο τα ρωσικά πλοία στην Ανατολική Μεσόγειο που διεξάγουν άσκηση και απο αεροσκ;aφη Su-34.

Στο μεταξύ η Ρωσία ανακοίνωσε ότι οι τελευταίες αμερικανικές απειλές περί αεροπορικών επιδρομών στη Συρία, εάν δεν σταματήσει η επίθεση στην Ιντλίμπ δε θα έχουν αποτέλεσμα.

«Οτιδήποτε αναφέρει η αμερικανική πλευρά δεν πρόκειται να επηρεάσει την αποφασιστικότητα του συριακού λαού και Στρατού από το να καθαρίσει την Ιντλιμπ από τους τρομοκράτες» είπε πιο συγκεκριμένα εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου των Εξωτερικών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

https://twitter.com/WarriorReports/status/1036320182854189056

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.