ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Χίος: Αιματηρή συμπλοκή μεταναστών στον καταυλισμό της Σούδας- Δύο τραυματίες

Χίος: Αιματηρή συμπλοκή  μεταναστών στον καταυλισμό της Σούδας- Δύο τραυματίες

Αιματηρή συμπλοκή με θύματα 2 μετανάστες από το Ιράν σημειώθηκε στις 22:00 το βράδυ της Πέμπτης στον καταυλισμό μεταναστών της Σούδας με αποτέλεσμα να κινητοποιηθεί το σύνολο των μονάδων ΜΑΤ και ΥΑΤ στο νησί, υπό τον φόβο γενικευμένων επεισοδίων.

Το περιστατικό ξεκίνησε όταν το θύμα Ιρανικής καταγωγής για άγνωστο λόγο προκάλεσε τον ομοεθνή του φερόμενο ως δράστη καθώς και τον συνεργό του. Κατά τη συμπλοκή ο Ιρανός δράστης που επιχείρησε να επιτεθεί με μαχαίρι καθώς και το θύμα της επίθεσης, τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο ενώ ο συνεργός του δράστη συνελήφθη άμεσα και μεταφέρθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Χίου.

Οι 2 τραυματίες, δηλαδή θύμα και θύτης, μεταφέρθηκαν με ελαφρά τραύματα στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου προκειμένου να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Από την Αστυνομία κατέστη σαφές ότι και οι 2 θα συλληφθούν κατά την εξαγωγή τους από το Νοσοκομείο για συνέργεια στο αιματηρό περιστατικό.

Μόνοι άνδρες στη Σούδα

Παρότι πάντως ο καταυλισμός της Σούδας είναι κοντά στο κλείσιμο ελλείψει χρηματοδότησης Ύπατης Αρμοστείας και Μ.Κ.Ο. από ευρωπαϊκά κονδύλια, ο κίνδυνος επεισοδίων συνεχίζει να είναι ορατός. Κι αυτό γιατί ο πληθυσμός που έχει απομείνει αποτελείται από μόνους άνδρες, κυρίως νεαρής ηλικίας, που δεν δικαιούνται άσυλο αλλά εξαιτίας των διαδικασιών δεν μπορούν να επιστραφούν στην Τουρκία με αποτέλεσμα να συνεχίζουν να παραμένουν εγκλωβισμένοι στο νησί.

Πηγή: politichios

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.