
Την παραίτησή του από τη θέση του υπουργού Άμυνας της Ουκρανίας υπέβαλε ο Μιχαΐλο Φέντοροφ, λίγες ημέρες μετά την αποχώρηση της πρωθυπουργού, Γιούλια Σβιριντένκο, στο πλαίσιο του κυβερνητικού ανασχηματισμού που προωθεί ο πρόεδρος της χώρας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.
Ο Μ.Φέντοροφ γνωστοποίησε την απόφασή του μέσω ανάρτησής του στο Telegram, δηλώνοντας ότι αποτέλεσε «μεγάλη τιμή» για τον ίδιο η υπηρεσία προς τον ουκρανικό λαό από τη θέση του υπουργού Άμυνας. Παράλληλα, αναφέρθηκε σε ορισμένα από τα πεπραγμένα του κατά τη διάρκεια της θητείας του, η οποία ξεκίνησε τον Ιανουάριο.
Νωρίτερα, βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος είχαν αναφέρει ότι ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι προσανατολίζεται στην τοποθέτηση του υπουργού Εσωτερικών, Ιχόρ Κλιμένκο, ως νέου επικεφαλής του υπουργείου Άμυνας.
Οι αλλαγές εντάσσονται στην ευρύτερη αναδιάρθρωση της ουκρανικής κυβέρνησης, σε μια περίοδο κατά την οποία η χώρα συνεχίζει να βρίσκεται σε πολεμική κατάσταση.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.