O κοριός της ΕΥΠ έπιασε τους δολοφόνους του Μ. Ζαφειρόπουλου: «Θα τον πυροβολήσετε στα πόδια και θα του πείτε…» (upd)

O κοριός της ΕΥΠ έπιασε τους δολοφόνους του Μ. Ζαφειρόπουλου: «Θα τον πυροβολήσετε στα πόδια και θα του πείτε…» (upd)

Ο κοριός της ΕΥΠ ήταν αυτός που έδωσε την τελική απάντηση όσον αφορά την εξιχνίαση της δολοφονίας του γνωστού δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου μετά από συστηματική παρακολούθηση.

Οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν τόσο τους ηθικούς αυτουργούς, όσο και τους δράστες της δολοφονίας και από όσα κατέγραψε ο κοριός της ΕΥΠ αλλά και μετά την άρση τηλεφωνικού απορρήτου.

Ειδικότερα, οι Αλβανοί εκβίαζαν μέσω του Ζαφειρόπουλου να λάβουν 5 εκατομμύρια ευρώ από τον Α. Φλώρο της Energa, τον οποίο εκπροσωπούσε ο δολοφονηθείς δικηγόρος, ενώ μάλιστα απαιτούσαν να τους δώσει και τη διεύθυνσή του.

«Ρίξτε του μία στα πόδια για να μας δώσει ο Φλώρος 5 εκατ. ευρώ»

Στην υπόθεση εμπλέκονται συνολικά πέντε Αλβανοί. Οι τρεις ηθικοί αυτουργοί, έγκλειστοι σε Κατάστημα Κράτησης, έχουν κατηγορηθεί από κοινού για εγκληματική οργάνωση, απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία και παράβαση του νόμου για τα όπλα.

Όπως είπε ο 32χρονος δολοφόνος, οι τρεις ηθικοί αυτουργοί, με τους οποίους είχαν γνωριστεί στη φυλακή, τού ζήτησαν να προειδοποιήσει τον Ζαφειρόπουλο. Αυτοί κατά τον δολοφόνο είχαν λάβει εντολή να σκοτώσουν τον δικηγόρο του Δημοσίου στην υπόθεση της Energa, Γιώργο Αντωνόπουλο, στην Παλαιά Πεντέλη, τον Νοέμβριο του 2014.

Πέρυσι, οι δύο από τους τρεις ηθικούς αυτουργούς είχαν ισχυριστεί ότι ο Φλώρος τούς είχε υποσχεθεί 100.000 ευρώ για να σκοτώσουν τον Αντωνόπουλο.

Οι ίδιοι, που είχαν συνυπηρετήσει στις φυλακές με τους δύο δολοφόνους του Ζαφειρόπουλου, τούς είπαν να πάνε στον δικηγόρο του Φλώρου (σσ. Ζαφειρόπουλο), τάζοντάς τους μάλιστα 20.000 ευρώ. Τού είπαν μάλιστα να του «ρίξουν μία στα πόδια για να μας δώσει ο Φλώρος 5 εκατομμύρια».

Οι ηθικοί αυτουργοί είχαν προηγουμένως στείλει μήνυμα στον Φλώρο ότι δεν θέλουν 100.000 ευρώ, αλλά 5 εκατομμύρια, αλλιώς θα πείραζαν εκείνον και την οικογένειά του.

Οι δύο Αλβανοί δολοφόνοι του Ζαφειρόπουλου επρόκειτο να λάβουν 20.000 ευρώ και πήραν τα 3.000 ως προκαταβολή, τα ο οποία φέρεται να τα έδωσε μία γυναίκα.

Κρύφτηκε σε καταυλισμό Ρομά για να διαφύγει της σύλληψης

Ο 32χρονος εντοπίστηκε σε καταυλισμό Ρομά στην Πάτρα, όπου είχε καταφύγει για να αποφύγει τη σύλληψη, ενώ αναζητούσε τρόπους να διαφύγει στο εξωτερικό, και συγκεκριμένα στη Γερμανία.

Στο πλαίσιο των ερευνών η ΕΛΑΣ είχε συγκροτήσει ειδική επιχειρησιακή ομάδα για τον εντοπισμό των φυσικών αυτουργών και έτσι κατάφεραν να συλλάβουν τον 32χρονο στον τσιγγάνικο καταυλισμό.

Ο δράστης συνελήφθη ομολόγησε την πράξη του, τονίζοντας ότι δεν ήθελε να σκοτώσει τον δικηγόρο, αλλά απλώς να τον εκφοβίσει.

Η επιχείρηση της Αστυνομίας για τη σύλληψη του 32χρονου, φερόμενου ως εκτελεστή του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, έγινε στην Πάτρα, στις 28 Οκτωβρίου. Όπως θα δείτε στο παρακάτω βίντεο, λίγο έξω από τον καταυλισμό των τσιγγάνων στην Εγλυκάδα, εμφανίζεται ένα λευκό βαν, μέσα στο οποίο είναι ο στόχος των αστυνομικών. Πίσω του, με μεγάλη ταχύτητα εμφανίζεται ένα συμβατικό αυτοκίνητο της Αστυνομίας.

Η αιματηρή συμπλοκή στην Καλλιθέα που οδήγησε στα ίχνη του εκτελεστή

Οι αστυνομικοί έφτασαν στα ίχνη του 32χρονου από την Αλβανία, από μια τυχαία συμπλοκή που έγινε στην πλατεία Δαβάκη, στην Καλλιθέα, 22 ημέρες πριν τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου. Ο δράστης και στις δύο περιπτώσεις φαίνεται πως είναι ο ίδιος άνθρωπος.

Τότε, ο 32χρονος ξεκίνησε καβγά με την παρέα των θυμάτων που καθόταν δίπλα του, επειδή… ενοχλήθηκε από αυτά που έλεγαν τα θύματα. Τους είπε να μην βρίζουν μπροστά στην κοπέλα του. Παρόλο που τα θύματα δεν απευθύνθηκαν ποτέ σε εκείνον ή την κοπέλα του.

Οι διάλογοι που τους «έκαψαν»

Πριν την δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, ο ένας από τους εντολείς της δολοφονίας, μιλούσε με τον έναν από τους εκτελεστές με την συνομιλία να την καταγράφει ο κοριός της ΕΥΠ όπως προέκυψε μετά την άρση τηλεφωνικού απορρήτου.

«Θα πάτε, θα τον πυροβολήσετε στα πόδια και θα του πείτε αυτά που ζητάμε».

Επίσης, ένας από τους ηθικούς αυτουργούς μέσα από τον Κορυδαλλό μιλούσε με άτομο εκτός φυλακής αφού είχε γίνει η δολοφονία και του έλεγε:

«Ρε τους βλάκες! Εμείς για εκφοβισμό τους στείλαμε και αυτοί τα έκαναν μαντάρα».

Tο χρονικό του εντοπισμού των αδίστακτων δολοφόνων

Αν επιχειρούσε κάποιος να περιγράψει με μια φράση τι κρύβεται πίσω από την δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, θα αρκούσαν μόνο δυο λέξεις. Δυο λέξεις που λέμε στην καθομιλουμένη. «Πήγε χαμένος».

Τα στοιχεία που παρουσιάσθηκαν σήμερα από την αστυνομία για την δολοφονία του γνωστού δικηγόρου, περιγράφουν ακριβώς αυτό. Μετά την σύλληψη του 32χρονου δραπέτη των φυλακών Κασσάνδρας ο οποίος είναι ένας απο τους δυο δολοφόνους και μετά την ομολογία του αποκαλύφθηκε η αλήθεια.

Ο 32χρονος, με το παρατσούκλι «ψηλός» και ο συνεργάτης του 30 ετών που διαφεύγει και μάλλον είναι ήδη στην Αλβανία πήραν εντολή μέσα από τις φυλακές Κορυδαλλού.

«Εντολείς» τους, τρία άτομα. Οι ηθικοί αυτουργοί δηλαδή της δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Τι ζητούσαν οι ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι τρεις Αλβανοί κρατούμενοι των φυλακών Κορυδαλλού που κρατούνται για την απόπειρα δολοφονίας άλλου δικηγόρου έψαχναν στις φυλακές τον δικό τους εντολέα! Δηλαδή τον άνθρωπο που τους είχε αναθέσει συμβόλαιο θανάτου και για τον λόγο αυτό κρατείται και εκείνος.

Όμως, δεν μπορούσαν να έρθουν σε επαφή μαζί του αφού εκείνος νοσηλεύεται στο ψυχιατρείο των φυλακών και εκείνοι σε άλλη πτέρυγα.

Η γυναίκα που βρήκε τους δυο εκτελεστές

Έτσι, μέσω μιας μέσω μιας γυναίκας στρατολόγησαν τον «ψηλό» και τον «κοντό», δηλαδή τους δυο δολοφόνους του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Εκείνη τους βρήκε και τους μετέφερε το μήνυμα. Δηλαδή, να πάνε στον άτυχο δικηγόρο ο οποίος είχε αναλάβει την υπόθεση του ανθρώπου που έψαχναν και εμπλέκεται σε σκάνδαλο με μεγάλη εταιρεία στο χώρο της ενέργειας.

Η εντολή σύμφωνα με τον 32χρονο ήταν να τον εκφοβίσουν. Τους έδωσε και προκαταβολή 3.000 ευρώ.

Η συνάντηση με το θύμα τους

Οι δυο δολοφόνοι, ο 32χρονος και ο συνεργός του πήραν τηλέφωνο τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο το πρωί της 12ης Οκτωβρίου και και έκλεισαν ραντεβού για το απόγευμα. Στις 18:45 οι δυο δράστες πήγαν στο δικηγορικό γραφείο και αρχικά ζήτησαν από τον δικηγόρο και ένα συνεργάτη του, επίσης δικηγόρο, την ανάληψη υπεράσπισης συγγενικού τους προσώπου, που κρατείτο για απροσδιόριστο λόγο στη Γ.Α.Δ.Α.

Όσο περνούσε η ώρα ο ένας από τους δράστες βγήκε από το γραφείο, με το πρόσχημα να φέρει από το αυτοκίνητο χρήματα για προκαταβολή και επέστρεψε μετά από λίγα λεπτά.

Η ώρα περνούσε και ξαφνικά και απροειδοποίητα έβγαλαν πιστόλια, με τα οποία απείλησαν και ακινητοποίησαν τους δυο δικηγόρους.

Τους πήραν όσα χρήματα είχαν επάνω τους και τους απομόνωσαν σε διαφορετικά γραφεία.

Όταν έμειναν μόνοι με τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο του μετέφεραν το εξής μήνυμα: Να ζητήσει από τον πελάτη του 5 εκατομμύρια ευρώ προκειμένου να αποσύρουν τις καταθέσεις τους.

Όταν ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος αρνήθηκε, τότε εκείνοι του ζήτησαν τα στοιχεία συγγενών του πελάτη τους λέγοντας «αφού δεν μας βοηθάς εσύ θα βρούμε την λύση αλλού».

Όταν ο δικηγόρος προσπάθησε να τους δώσει το κλητήριο θέσπισμα για την δίκη, κάτι πήγε στραβά. Όπως φέρεται να είπε ο 32χρονος, «φοβήθηκα ότι ίσως έχει κάποιο όπλο και τον πυροβόλησα. Εκείνος προσπάθησε να καλυφθεί και η σφαίρα τον βρήκε στο θώρακα».

Και οι δυο δράστες πέταξαν κατευθείαν τα κινητά τους και προσπάθησαν να φύγουν για την Αλβανία. Ο επονομαζόμενος και «κοντός» τα κατάφερε όπως όλα δείχνουν. Ο «ψηλός» προσπάθησε να βρει καταφύγιο σε καταυλισμούς Ρομά στην Πάτρα.

Πλούσιο το παρελθόν και των δυο

Όπως αναφέρει και η ΕΛ.ΑΣ. ο 32χρονος υπήκοος Αλβανίας, δραπέτης Καταστήματος Κράτησης, δεν επέστρεψε ύστερα από τακτική άδεια που του χορηγήθηκε. Κατά το παρελθόν έχει κατηγορηθεί για βιασμό, ληστεία, παράνομη κατακράτηση, κλοπές, πλαστογραφία, πλαστογραφία πιστοποιητικών, απειλή, αντίσταση, καθώς και παράβαση των νόμων για τις εξαρτησιογόνες ουσίες και τους αλλοδαπούς.

Ο 32χρονος δράστης είχε καταδικαστεί παλαιότερα σε κάθειρξη 6 ετών για κλοπές τον Απρίλιο του 2016. Αρχικά κρατείτο στις φυλακές Κορυδαλλού και στη συνέχεια στις αγροτικές φυλακές Κασσάνδρας Χαλκιδικής. Θα αποφυλακιζόταν τον Δεκέμβριο του 2018. Στις 5 Σεπτεμβρίου έχοντας συμπληρώσει το 1/5 της ποινής πήρε 5ήμερη άδεια, όπως είχε δικαίωμα βάση του νόμου και την παραβίασε αφού δεν γύρισε ποτέ.

Ο 30χρονος υπήκοος Αλβανίας που ταυτοποιήθηκε και αναζητείται, έχει κατηγορηθεί για σωρεία ληστειών και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Οι τρεις ηθικοί αυτουργοί, έγκλειστοι σε Κατάστημα Κράτησης, έχουν κατηγορηθεί από κοινού για εγκληματική οργάνωση, απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία και παράβαση του νόμου για τα όπλα.

Στο διαμέρισμα στην Καλλιθέα στο οποίο διέμεναν οι δράστες, όπου μεταξύ άλλων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • πιστόλι με γεμιστήρα και 10 φυσίγγια,
  • πολεμικό τυφέκιο, με γεμιστήρα και 30 φυσίγγια,
  • 118 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων,
  • 3 γεμιστήρες διαφόρων όπλων,
  • χειροβομβίδα,
  • 2 πλήρεις αστυνομικές στολές, εκρηκτική ύλη, πυροκροτητής κ.λπ. αντικείμενα.

Όπως προέκυψε, οι δράστες διέμεναν στο συγκεκριμένο διαμέρισμα μέχρι και τη διάπραξη του εγκλήματος, οπότε αναγκάστηκαν να διαφύγουν, προκειμένου να αποφύγουν τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους.

Μέσα στο διαμέρισμα, εντοπίστηκε 32χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος συνελήφθη για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και εκρηκτικών και πλαστογραφία.

Από την εργαστηριακή εξέταση της βολίδας, προέκυψε ότι προέρχεται από το ίδιο πιστόλι που χρησιμοποιήθηκε σε απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος δύο υπηκόων Αλβανίας, που έγινε στις 19 Σεπτεμβρίου 2017 στην Καλλιθέα.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, δράστης της απόπειρας ανθρωποκτονίας είναι ο συλληφθείς δραπέτης, ο οποίος αναγνωρίστηκε από τα θύματα και ομολόγησε την πράξη του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.