Υπόθεση δολοφονίας Μ. Ζαφειρόπουλου: Εντολή εκτέλεσης μέσα από τον Κορυδαλλό – Αμοιβή 3.000 ευρώ για τους δράστες

Υπόθεση δολοφονίας Μ. Ζαφειρόπουλου: Εντολή εκτέλεσης μέσα από τον Κορυδαλλό – Αμοιβή 3.000 ευρώ για τους δράστες

Τους τρείς ηθικούς αυτουργούς της δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου κατονόμασε στους αστυνομικούς, ο 32χρονος που τράβηξε την σκανδάλη, σκοτώνοντας τον δικηγόρο.

Σύμφωνα με όσα έχει ανακοινώσει μέχρι στιγμής η αστυνομία, οι τρείς είναι όλοι κρατούμενοι στις φυλακές Κορυδαλλού και η αμοιβή που έταξαν στον 32χρονο και σε άλλο ένα άτομο που αναζητείται ήταν 3.000 ευρώ.

Οι Αλβανοί εκβίαζαν μέσω του Ζαφειρόπουλου να λάβουν 5 εκατομμύρια ευρώ από τον Φλώρο της Energa, ενώ μάλιστα απαιτούσαν να τους δώσει και τη διεύθυνσή του.

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛΑΣ, από την ανάλυση του τόπου του εγκλήματος, την επιλογή και την κατόπτευση του χώρου, ο πυροβολισμός από κοντινή απόσταση παραπέμπουν σε κατά παραγγελία δολοφονία και όχι στην εκδοχή της ληστείας ως κίνητρο

Οι αστυνομικοί κατάφεραν να ιχνηλατήσουν το εγκληματικό προφίλ των δραστών. Οι ηθικοί αυτουργοί παρήγγειλαν στους φυσικούς αυτουργούς να εκφοβίσουν και να αποσπάσουν στοιχεία με την υπόθεση για την οποία κρατούνταν στις Φυλακές και ο δολοφονηθείς δικηγόρος είχε αναλάβει την εκπροσώπηση ενός εκ των κατηγορουμένων.

Ο 32χρονος εντοπίστηκε σε καταυλισμό τσιγγάνων όπου είχε καταφύγει για να αποφύγει τη σύλληψη και να διαφύγει στη Γερμανία. Ο Αλβανός είχε επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον δικηγόρο για να κλείσουν το ραντεβού και μάλιστα οι φυσικοί αυτουργοί είχαν λάβει το ποσό των 3.000 ευρώ, ως προκαταβολή, τα οποία φέρεται να έδωσε μία γυναίκα.

Η παρουσία του στο δικηγορικό γραφείο πιστοποιείται από τα δακτυλικά αποτυπώματα που βρέθηκαν στο χώρο.

Στο πλαίσιο των ερευνών που διενεργήθηκαν στις 29 Οκτωβρίου σε διαμέρισμα επί της οδού Σοφοκλέους στην Καλλιθέα, όπου διέμεναν οι φυσικοί αυτουργοί, βρέθηκαν χειροβομβίδες, όπλα και αστυνομικές στολές, ενώ συνελήφθη ένας ακόμη Αλβανός που όμως δεν εμπλέκεται στη δολοφονία

Οι τρεις ηθικοί αυτουργοί έχουν κατηγορηθεί για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή, παράβαση των νόμου περί όπλων και αλλοδαπών, παραχάραξη, πλαστογραφία και συμπλοκή.

Η εξέταση της βολίδας του πιστολιού προέρχεται από το ίδιο το οποίο είχε χρησιμοποιήσει ξανά σε καβγά Αλβανών για μία γυναίκα και για το λόγο αυτό έγινε επιχείρηση στην οδό Σοφοκλέους, στην Καλλιθέα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Αλβανός πήγε σε τσιγγάνικο καταυλισμό βόρεια της Πάτρας για να κρυφτεί και να βρει τρόπο να διαφύγει στην Αλβανία. Οι αστυνομικοί, ωστόσο, κατάφεραν να φτάσουν τα ίχνη τους από τα τηλέφωνα και τις συνομιλίες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.