ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Πρόλαβαν κτύπημα κατά του Ρ.Τ.Ερντογάν – Αποφεύχθηκε ελληνοτουρκικός πόλεμος στο «παρά 1΄»

Πρόλαβαν κτύπημα κατά του Ρ.Τ.Ερντογάν – Αποφεύχθηκε ελληνοτουρκικός πόλεμος στο «παρά 1΄»

Η υπόθεση της σύλληψης των 9 Τούρκων σήμερα το πρωί, φαίνεται ότι “έχει βάθος: Πληροφορίες αναφέρουν ότι σχεδίαζαν τρομοκρατική επίθεση κατά του Τούρκου πρέδρου Ρ.Τ.Ερντογάν στις μέρες που θα βρεθεί στην Ελλάδα για επίσημη επίσκεψη μεταξύ 7 και 8 Δεκεμβρίου.

Στα τρία διαμερίσματα σε Νέο Κόσμο και Καλλιθέα βρέθηκαν πυροκροτητές, πρώτη ύλη για την παρασκευή εκρηκτικών, αλλά και ένα πιστόλι και ερευνάται αν οι οκτώ άνδρες και η μία γυναίκα ετοίμαζαν τρομοκρατική επίθεση στην Ελλάδα κατά του Τούρκου προέδρου.

Σε μια τέτοια περίπτωση, εκδήλωσης κάποιας επίθεσης εναντίον του Τούρκου προέδρου επί ελληνικού εδάφους οι επιπτώσεις στις ελληνο-τουρκικές σχέσεις θα ήταν τέτοιες που θα μπορούσαν να φτάσουν ακόμη και σε ένοπλη σύρραξη.

Δεν ήταν αναγκαίος ένας τραυματισμός του Τούρκου προέδρου ή κάτι άλλο χειρότερο. Μόνο και μόνο η εκδήλωση του κτυπήματος θα είχε καταστροφικές συνέπειες για τις σχέσεις των δυο χωρών.

Η τριπλή επιχείρηση το πρωί σε Καλλιθέα και Νέο Κόσμο θεωρείται συνέχεια των προηγούμενων και έρχεται σε μια χρονική συγκυρία που δημιουργεί περίεργους συνειρμούς.

Μάλιστα, το γεγονός ότι για έναν από τους εννέα συλληφθέντες εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για την παλιά ιστορία των Οινουσσών, περιπλέκει ακόμα περισσότερο την υπόθεση.

Οι αρχές σε συνεργασία με τους Τούρκους συναδέλφους τους εξετάζουν το πότε οι Τούρκοι συλληφθέντες μπήκαν στη χώρα μας, από ποια σύνορα ενώ μέσω των κινητών τηλεφώνων και των λαπ τοπ προσπαθούν να «ξεκλειδώσουν» διασυνδέσεις και επαφές στη χώρα μας.

Σύμφωνα με την ΕΛ. ΑΣ μέσα στα διαμερίσματα, βρέθηκαν όλα εκείνα τα υλικά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τρομοκρατικές επιθέσεις, όπως εκρηκτική ύλη.

Ακόμη βρέθηκαν ταξιδιωτικά έγραφα, ενώ, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Αντιτρομοκρατικής, για τα εννέα άτομα που προσήχθησαν σήμερα το πρωί στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) σχηματίζεται σχετική δικογραφία, σε βάρος ενός εκ των ατόμων εκκρεμεί ενεργό εθνικό ένταλμα σύλληψης για υπόθεση, που είχε διαδραματιστεί τον Ιούλιο του 2013, στις Οινούσσες Χίου και μεταξύ των αντικειμένων που έχουν κατασχεθεί μέχρι στιγμής, στο πλαίσιο των ερευνών, περιλαμβάνεται και πιστόλι CZ.

Μέλη του DHKP-C οι συλληφθέντες

Οι συλληφθέντες θεωρούνται μέλη του μαρξιστικού-λενινιστικού κόμματος DHKP-C (Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα – Μέτωπο), το οποίο είναι παράνομο στην Τουρκία.

Μάλιστα το κόμμα έχει δύο διαφορετικές οντότητες. Μία το πολιτικό κομμάτι και μία το «Μέτωπο» που είναι το ένοπλο κομμάτι, υπεύθυνο για δολοφονίες και τρομοκρατικές επιθέσεις στην Τουρκία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στην Ελλάδα από το 2011 έχουν γίνει συλλήψεις μελών του στην Τριανδρία Θεσσαλονίκης (Οκτώβριος 2011), σε σκάφος με όπλα και πυρομαχικά στα ανοιχτά των Οινουσσών (Ιούλιος 2013), σε διαμέρισμα στην περιοχή του Γκύζη (Φεβρουάριος 2014), αλλά και μια «περίεργη» απέλαση υπόπτου στις 30 Μαΐου του 2013, στην οδό Σόλωνος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.