ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Σπάρτη: Με πρωτοφανή μανία κτυπούσαν οι δύο Γεωργιανοί τον άτυχο 61χρονο επιχειρηματία

Σπάρτη: Με πρωτοφανή μανία κτυπούσαν οι δύο Γεωργιανοί τον άτυχο 61χρονο επιχειρηματία

Μία γυναίκα φέρεται να ήταν η αιτία για ένα ακόμη στυγερό έγκλημα που διέπραξαν γεωργιανοί «οικονομικοί μετανάστες» αυτή τη φορά στην Σπάρτη

Η συμπλοκή σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης σε μπαρ στο κέντρο της πόλης, με αποτέλεσμα να δολοφονηθεί ο 61χρονος Έλληνας ιδιοκτήτης του.

Δράστες είναι δύο γεωργιανοί 33 και 38 ετών, οι οποίοι διασκέδαζαν στο μπαρ. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο άντρες ήταν υπό την επήρεια μέθης -ως είθισται- και με αφορμή μία γυναίκα ξέσπασε ο καβγάς με θαμώνες του καταστήματος.

Στη συνέχεια, ο καβγάς μεταφέρθηκε εκτός του καταστήματος και οι δράστες ξυλοκόπησαν με γρονθοκοπήματα τέσσερις Έλληνες: Τον άτυχο 61χρονο, τρεις ακόμα άνδρες ηλικίας 46, 54, 57 ετών, μεταξύ των οποίων και ο αδελφός του θύματος, καθώς και μία 32χρονη Ρουμάνα.

Μετά την αποτρόπαια πράξη τους, οι δύο δράστες τράπηκαν σε φυγή.

Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Σπάρτης, όπου λίγη ώρα αργότερα ο 61χρονος υπέκυψε στα τραύματά του, ενώ οι υπόλοιποι, αφού τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, αποχώρησαν.

Ένα ανθρωποκυνηγητό ακολούθησε την αιματηρή συμπλοκή έξω από το μπαρ στην Σπάρτη, καθώς οι δύο δράστες τράπηκαν σε φυγή.

Αρχικά, οι αστυνομικοί έσπευσαν για έρευνα στην κατοικία του πρώτου, σε μια πολυκατοικία, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να εντοπίσουν τον δεύτερο δράστη.

Μετά από ώρα, έφυγαν από το σημείο, ή έτσι φάνηκε, καθώς κάποιοι είχαν μείνει να επιτηρούν διακριτικά την περιοχή, χωρίς να γίνονται αντιληπτοί.

Ο 38χρονος τότε έπεσε στην «παγίδα» και σύμφωνα με πληροφορίες τοπικών μέσων ενημέρωσης, ο δεύτερος δράστης είχε ανέβει στην ταράτσα της πολυκατοικίας και κρυβόταν. Όταν είδε τους αστυνομικούς να φεύγουν, κατέβηκε και έτσι οι αστυνομικοί τον έπιασαν.

Και οι δύο δράστες μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Σπάρτης, καθώς ήταν τραυματισμένοι, ενώ οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα όπου ανακρίθηκαν.

Όπως ανέφεραν στους αστυνομικούς αυτόπτες μάρτυρες, η συμπλοκή ξεκίνησε μέσα στο κατάστημα και πολύ γρήγορα συνεχίστηκε στην είσοδό του.

Οι γεωργιανοί «οικονομικοί μετανάστες» χτυπούσαν με πρωτοφανή μανία τα άτομα που βρίσκονταν απέναντί τους, με τον άτυχο 61χρονο να γρονθοκοπείται μέχρι να χάσει τις αισθήσεις του.

Η είδηση του αποτρόπαιου εγκλήματος συγκλόνισε την τοπική κοινωνία της Σπάρτης με συγγενείς και φίλους του άτυχου 61χρονου δεν μπορούν να πιστέψουν τον τρόπο με τον οποίο “έφυγε” ο δικός τους άνθρωπος.

Μάλιστα, από το πρωί στον τόπο του συμβάντος, έχουν αφεθεί λουλούδια και κεριά στη μνήμη του εκλιπόντος.

Άγνωστο αν ήταν στη χώρα παράνομα ή «νόμιμα» αλλά λίγη σημασία έχει τώρα. Το πιθανότερο στο δικαστήριο είναι να επικαλεστούν ότι οι Έλληνες τους επιτέθηκαν πρώτοι και ότι ήταν σε αυτοάμυνα.

Θα καταδικαστούν με ολιγοετή φυλάκιση, θα απελευθερωθούν μέσω των μέτρων για την αποσυμφόρηση των φυλακών χωρίς βέβαια να απελαθούν.

Αυτές είναι μερικές μόνο από τις δολοφονίες Ελλήνων από τους γεωργιανούς «οικονομικούς μετανάστες»:

Στις 3 Ιουλίου του 2011 στην Κυψέλη στην συμβολή των οδών Δράκου και Δοϊράνης δολοφονείται οδηγός ταξί από τρεις γεωργιανούς.

Στις 2 Μαΐου 2012 η φρικτή δολοφονία της 67χρονης Καίτης Δούβλη στα Ιωάννινα. Οι δολοφόνοι, πέντε γεωργιανοί (τέσσερις άνδρες μια γυναίκα) βασάνισαν πρώτα και στη συνέχεια σκότωσαν την άτυχη γυναίκα

Στις 10 Ιουλίου 2012 στη Φιλοθέη όπου ένας γεωργιανός δολοφονεί 68χρονη μέσα στο σπίτι της

Στις 4 Οκτωβρίου 2012 Χαλάνδρι. Δολοφονία 71χρονης γυναίκας –με τη μέθοδο της ασφυξίας- μπροστά στα μάτια του 85χρονου συζύγου της με υπαίτιους τη γεωργιανής οικιακή βοηθού του ζεύγους μαζί με δύο ακόμη γεωργιανούς

Στις 3 Απριλίου του 2013 στην Κυψέλη δύο γεωργιανοί αφού ληστεύουν δολοφονούν μέσα στο διαμέρισμά της 67χρτονη γυναίκα. Θα συλληφθούν μερικές ημέρες αργότερα στην Ομόνοια.

3 Σεπτεμβρίου 2013: Δολοφονία 56χρονου εστιάτορα στην Καλλιθέα Χαλκιδικής από 5 γεωργιανούς,

Τον Ιούνιο του 2013 με το σύνηθες κόλπο της οικιακής βοηθού τέσσερα συνολικά άτομα, όλοι «οικονομικοί μετανάστες» από τη Γεωργία δολοφόνησαν μια 95χρονη στην Θεσσαλονίκη.

Ιούλιος 2013: Δολοφονία 83χρονης στα Πατήσια. από δύο γεωργιανούς έναν άνδρα και μια γυναίκα

4 Μαρτίου 2014: Άγριος βασανισμός γυναίκας συζύγου γιατρού στο Χαλάνδρι από τρεις γεωργιανούς. Την ‘έκαψαν με ηλεκτρικό σίδερο για τους αποκαλύψει που είχε κρυμμένα χρήματα

28 Απριλίου 2014: Δολοφονία Έλληνα επιχειρηματία στην Αλεξανδρούπολη

Ιούνιος 2014: Τρεις γεωργιανοί συλλαμβάνονται για την δολοφονία 56χρονου που διαπράχθηκε, στον Άγιο Παντελεήμονα.

11 Ιουλίου 2015: Δολοφονία δύο Ελλήνων από γεωργιανό σε beach bar στη Χαλκιδική.

16 Αυγούστου 2015. Συμμορία τεσσάρων γεωργιανών δολοφονεί 67χρονο εστιάτορα στην Ύδρα

8 Σεπτεμβρίου 2015: 27χρονος κοσμηματοπώλης δολοφονείται από γεωργιανό ληστή. Ο άτυχος νέος κατέληξε την επομένη νοσηλευόμενος σε σοβαρή κατάσταση

7 Φεβρουαρίου 2016: Δολοφονία 59χρονης Ελληνίδας από τρεις γεωργιανούς στον Πειραιά

15 Ιανουαρίου 2017: Δολοφονία 67χρονου στην Κατερίνη από γεωργιανό

3 Ιανουαρίου 2017: Δολοφονία 61χρονου στη Σπαρτή από δύο γεωργιανούς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.