Το θέμα πλέον δεν είναι αν αγόρασαν το Predator αλλά από πού προήλθαν και πώς πληρώθηκαν τα λεφτά για την αγορά του...

Νέα στοιχεία για τον θάνατο του 20χρονου από πυρά αστυνομικών στο Άργος: Παραδοχή του ενός ότι του έριξαν για εκφοβισμό

O ίδιος αρνείται την ύπαρξη ενδεχόμενου δόλου

Νέα στοιχεία για τον θάνατο του 20χρονου από πυρά αστυνομικών στο Άργος: Παραδοχή του ενός ότι του έριξαν για εκφοβισμό

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pronews.gr στην Google

Νέα δεδομένα έρχονται στο «φως» σχετικά με την υπόθεση του 20χρονου Θοδωρή στο Άργος, με έναν από τους δύο κατηγορούμενους αστυνομικούς να υποστηρίζει στην απολογία του ότι οι πυροβολισμοί που έριξε δεν είχαν στόχο τον νεαρό, αλλά έγιναν προς τον τοίχο με σκοπό, όπως αναφέρει, τον εκφοβισμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αστυνομικός φέρεται να ισχυρίζεται ότι βρισκόταν σε διαφορετικό σημείο από τον συνάδελφό του και ότι πυροβόλησε αφού είχαν προηγηθεί πυροβολισμοί από τον δεύτερο αστυνομικό.

Όπως υποστηρίζει, δεν είχε αντιληφθεί ότι ο 20χρονος είχε φτάσει στο σημείο όπου κατευθύνθηκαν οι βολές.

Ο ίδιος αρνείται την ύπαρξη ενδεχόμενου δόλου, επιμένοντας ότι οι πυροβολισμοί είχαν χαρακτήρα προειδοποιητικό και αποσκοπούσαν μόνο στην αποτροπή της διαφυγής.

Την ίδια ώρα, στο μικροσκόπιο των αρχών βρίσκονται τα ιατροδικαστικά ευρήματα. Σύμφωνα με την αξονική τομογραφία που παρουσίασε το Star, καταγράφεται η παρουσία βλήματος μεγάλου όγκου μέσα στην εγκεφαλική ουσία.

Ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης εκτιμά ότι το συγκεκριμένο εύρημα δεν φαίνεται να συνάδει με την εκδοχή ενός θραύσματος από εξοστρακισμό, γεγονός που, κατά την άποψή του, δημιουργεί ερωτήματα για την εκδοχή των προειδοποιητικών πυροβολισμών. Η τελική αξιολόγηση των στοιχείων, ωστόσο, ανήκει στη Δικαιοσύνη.

Παράλληλα, οι ανακριτικές αρχές εξετάζουν εάν τηρήθηκαν οι προβλεπόμενοι κανόνες εμπλοκής της ελληνικής Αστυνομίας. Το ισχύον πλαίσιο προβλέπει περιορισμούς στη χρήση πυροβόλου όπλου, μεταξύ άλλων όταν ένα άτομο επιχειρεί να διαφύγει για να αποφύγει νόμιμο έλεγχο.

Στην πραγματικότητα απαγορεύεται η χρήση του όπλου για να σταματηθεί κάποιος που είναι υπό καταδίωξη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, ο 20χρονος φέρεται να τραυματίστηκε από πυρά ενώ κινούνταν προς εγκαταλελειμμένο κτίριο, ενώ οι δύο αστυνομικοί φέρονται να έχουν πυροβολήσει συνολικά 21 φορές.

Οι δύο αστυνομικοί παραμένουν κρατούμενοι και, μετά την αλλαγή της κατηγορίας από απόπειρα ανθρωποκτονίας σε ανθρωποκτονία, αναμένεται να ακολουθηθεί η προβλεπόμενη δικαστική διαδικασία.

Δείτε μας ζωντανά στο YouTube, Twitch, X, Telegram

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.