Παρέμβαση του Αρείου Πάγου μετά το «μπορεί να χυθεί αίμα» του Ρουβίκωνα για το συλλαλητήριο της Κυριακής (φωτό)

Παρέμβαση του Αρείου Πάγου μετά το «μπορεί να χυθεί αίμα» του Ρουβίκωνα για το συλλαλητήριο της Κυριακής (φωτό)

Οι χθεσινές απειλές ιδρυτικού μέλους της αναρχικής ομάδας του Ρουβίκωνα για την ασφάλεια των πολιτών στο συλλαλητήριο για την ονομασία των Σκοπίων προκάλεσε την αντίδραση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου, η οποία προχώρησε σε παραγγελία προς τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ηλία Ζαγοραίο, για την διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας σχετικά με την συγκεκριμένη ανάρτηση.

Με την ανάρτησή του οποία προειδοποιεί ότι την ερχόμενη Κυριακή κατά την διάρκεια του συλλαλητηρίου της Κυριακής 4 Φεβρουαρίου που θα πραγματοποιηθεί στο Σύνταγμα για το Μακεδονικό «μπορεί να χυθεί αίμα».

Η Ξένη Δημητρίου μαζί με την έγγραφη παραγγελία της προς τον Ηλία Ζαγοραίο διαβίβασε δημοσιεύματα του Τύπου (ηλεκτρονικού και έντυπου) και ένα βίντεο.

Ειδικότερα, ένα από τα ιδρυτικά μέλη του Ρουβίκωνα στη προσωπική ιστοσελίδα στο Facebook, αναφέρει χαρακτηριστικά: «Στις 4 Φλεβάρη μπορεί να χυθεί αίμα. Κάποιοι θα κρατάνε “σφουγγαρίστρες” και κάποιοι άλλοι μαχαίρια. Άλλοι θεωρούν ότι “θα είναι η μέρα τους” και κάποιοι άλλοι θέλουν “να περάσει η μέρα χωρίς απώλειες”. Θα δείξει. Με πολύ θόρυβο και μάλλον με μεγάλο κόστος για όλους».

Λίγο αργότερα κι ενώ η πρώτη επίμαχη ανάρτηση έκανε τον γύρο των ελληνικών μέσων ενημέρωσης, το μέλος του Ρουβίκωνα επανήλθε με δεύτερη ανάρτηση, στην οποία ανέφερε: «Απασφάλισαν τα μίντια με την τελευταία ανάρτηση που έκανα. Τι δεν καταλαβαίνετε; Στο συλλαλητήριο στην Θεσσαλονίκη φασίστες μπροστά στα ματ που παρακολουθούσαν χωρίς να κάνουν τίποτα έκαψαν μια κατάληψη και έκαναν επιθέσεις. Εαν μας έρθουν και εδώ δεν θα κάτσουμε να τους κοιτάμε να μας βάζουν φωτιά ούτε θα κάτσουμε να μας μαχαιρώσουν. Κατανοητό;».

Σε νεότερη ανάρτησή του στα social media ο Γιώργος Καλαϊτζίδης επιτίθεται στα ΜΜΕ κάνοντας λόγο για χυδαία προπαγάνδα και για διαστρέβλωση των όσων έγραψε.

Τονίζει δε ότι στην αντισυγκέντρωση που οργανώνεται την Κυριακή, κόντρα στο συλλαλητήριο για το Σκοπιανό «θα αμυνθώ στον οποιονδήποτε έρθει να μας επιτεθεί».

Δείτε την ανάρτηση του Γ. Καλαϊτζίδη:

«Άθλιοι λασπολόγοι η διασπορά ψευδών ειδήσεων ήταν πάντα το «επάγγελμα»σας.”Δημοσιογράφοι”της πιο χυδαίας προπαγάνδας παπαγαλάκια συμφερόντων και μαφιόζων. Που το είδατε ρε ΑΛΗΤΕΣ ότι καλώ σε αιματοκύλισμα την Κυριακή; Που διαβάσατε ρε κατευθυνόμενες αμοιβάδες ότι απειλώ τον κόσμο που θα κατέβει στο συλλαλητήριο; Όλοι εσείς που κάνετε αβάντα στον κάθε νεοναζί τραμπούκο που με την κάλυψη των ματ θα μπορούσαν να έχουν κάψει κόσμο στην Θεσσαλονίκη; Ποιοι είναι αυτοί που έχουν χύσει αίμα τόσο καιρό ο Ρουβίκωνας η οι φασίστες; Η δεν έχετε την στοιχειώδη εξυπνάδα και αντίληψη να καταλάβετε τι έγραψα η είστε κοινοί προβοκάτορες. Ποντάρω στο δεύτερο. Εγω πάντως θα ασκήσω το δικαίωμα μου την Κυριακή στο να αμυνθώ στον οποιοδήποτε ΕΡΘΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΙΤΕΘΕΙ όπως έκαναν στην Θεσσαλονίκη. Και όσον αφορά όλους αυτούς που απειλούν ένα θα πω. Μετά την Κυριακή υπάρχει η Δευτέρα. Και επειδή είμαι και από την βόρεια Ελλάδα και ξέρω λίγη ιστορία θα πω το εξής στα ανώνυμα φασισταριά που στέλνουν μηνυματάκια. Αν δεν ήταν το ΕΑΜ και ο ΕΛΑΣ θα μιλάγατε όλοι βουλγάρικα τώρα. Δωσίλογοι γερμανοτσολιάδες στις τρύπες σας».

Πώς σχολίασε την εισαγγελική παρέμβαση

Ενώ με νεότερη ανάρτησή του, σχολιάζει και την παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου, η οποία ζήτησε την διενέργεια έρευνας σχετικά με την αρχική του ανάρτηση στο Facebook, με την οποία προειδοποιεί ότι την ερχόμενη Κυριακή κατά την διάρκεια του συλλαλητηρίου στο Σύνταγμα «μπορεί να χυθεί αίμα».

«Και ό,τι ξεκίνησαν οι δημοσιογράφοι-πάτρωνες των φασιστών, το συνεχίζει ο Άρειος Πάγος, όπου για τις επιθέσεις και τον εμπρησμό κατάληψης στη Θεσσαλονίκη, την ημέρα του συλλαλητηρίου, δεν έκανε καμία παρέμβαση, βεβαίως».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.