Έρευνες της ΕΛ. ΑΣ. για την στυγερή δολοφονία του 19χρονου Θωμά στο Μαρούσι – Το σενάριο για «ξεκαθάρισμα λογαριασμών»

Έρευνες της ΕΛ. ΑΣ. για την στυγερή δολοφονία του 19χρονου Θωμά στο Μαρούσι – Το σενάριο για «ξεκαθάρισμα λογαριασμών»

Τα στελέχη του Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής βρίσκονται κοντά στην εξιχνίαση της στυγερής δολοφονίας του 19χρονου τα ξημερώματα της Κυριακής στο Μαρούσι και τον εντοπισμό των δραστών που συγκλόνισε χθες το πανελλήνιο.

Οι πληροφορίες λένε ότι οι αστυνομικοί γνωρίζουν τους ανθρώπους που πλησίασαν τον νεαρό Θωμά όπως επίσης και τις αιτίες του επεισοδίου.

Όλα δείχνουν πως είχε να κάνει με ανοικτούς λογαριασμούς που είχαν δράστες και θύμα και έκλεισαν οριστικά με μια μαχαιριά στην κοιλιά που «πήρε» με τον πιο άγριο τρόπο τη ζωή του 19χρονου. Μάλιστα, δράστες και θύμα γνωρίζονταν και διαπληκτίστηκαν έντονα μπροστά στα μάτια της φίλης του Θωμά και άλλων θαμώνων της πλατείας Ηρώων στο Μαρούσι.

«Πηγή» υποστήριξε ότι ο περιπτεριούχος που διατηρεί κοντά στο σημείο το περίπτερο που διανυκτέρευε, είδε τους νεαρούς να πίνουν μπύρες και να τσακώνονται με τον 19χρονο λίγη ώρα νωρίτερα και μάλιστα τους έκανε παρατήρηση να σταματήσουν γιατί θα καλούσε την Αστυνομία. Όπως όλα δείχνουν πιθανότατα για μικρές οικονομικές διαφορές θύμα και δράστες διαπληκτίστηκαν έντονα και τότε ο ένας από αυτούς έβγαλε ένα μαχαίρι και του το κάρφωσε στην κοιλιά.

Κάτοικοι της περιοχής, αναφέρουν ότι η συγκεκριμένη πλατεία χρειάζεται μεγαλύτερη αστυνόμευση καθώς κάθε βράδυ γίνεται διακίνηση ναρκωτικών ενώ νεαροί κάνουν συστηματική χρήση κάνναβης σε σημείο όπως χαρακτηριστικά λένε οι διερχόμενοι να μην μπορούν να αναπνεύσουν από την κάπνα.

Μέχρι αργά χθες το βράδυ, από το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής πέρασαν δεκάδες νεαροί, ακόμη και ανήλικοι οι οποίοι έδωσαν στοιχεία και κάποιοι από αυτούς έδωσαν τα μικρά ονόματα και τα ψευδώνυμα της παρέας των τριών που το ξημέρωμα της Κυριακής ήταν στην πλατεία Ηρώων, τσακώθηκαν με τον 19χρονο Θωμά και ένας από αυτούς έβγαλε το μαχαίρι και τον δολοφόνησε εν ψυχρώ.

Η 18χρονη φίλη του θύματος που ήταν αυτόπτης μάρτυρας στο σκηνικό και τον είδε να ξεψυχά μπροστά στα μάτια της, είναι σε κατάσταση σοκ ενώ φέρεται να είπε ότι δεν φορούσαν τελικά κουκούλες και να γνώριζαν τον Θωμά.

To «αντίο» των φίλων του Θωμά μέσω του Facebook

Στη μικρή γειτονιά του Νέου Ηρακλείου, εκεί που βρίσκεται το σπίτι του Θωμά, ο πόνος από το χαμό του είναι αβάσταχτος. Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει πως το 19χρονο παιδί δολοφονήθηκε έτσι απλά τα ξημερώματα της Κυριακής και ενώ βρισκόταν μαζί με την κοπέλα του.

Το μελαχρινό αγόρι με τα μεγάλα εκφραστικά μάτια ήταν μοναχοπαίδι. Χαμογελαστός και ευγενικός όπως θα πουν οι γείτονές του, δεν είχε δώσει καμία αφορμή για το παραμικρό.

Ο Θωμάς, φίλαθλος του Παναθηναϊκού, είχε ολοκληρώσει το σχολείο και ετοιμαζόταν να καταταγεί στο στρατό, ενώ εργαζόταν ως ντελιβεράς σε μαγαζί του Αμαρουσίου. Η βόλτα του με την κοπέλα του στην πλατεία Ηρώων στο Μαρούσι ήταν μια αγαπημένη τους συνήθεια, αφού εκεί μαζεύονταν και με άλλους φίλους και συνομήλικούς τους και κάθονταν μέχρι αργά τη νύχτα συζητώντας και γελώντας. Ενίοτε τη συζήτησή τους συντρόφευαν και αρκετά κουτάκια μπύρας που προμηθεύονταν από παρακείμενο περίπτερο.

Ο αντιδήμαρχος του Αμαρουσίου, κ. Σπύρος Σταθούλης όταν ενημερώθηκε για το τραγικό γεγονός έκανε δηλώσεις ο ίδιος .

«Έπιναν μπύρες, προφανώς σε κατάσταση μέθης και κάποια στιγμή άρχισαν να διαφωνούν και έγινε κάποια μεταξύ τους συμπλοκή. Ο περιπτεράς , όπου ήταν στο περίπτερο βγήκε έξω και τους είπε να σταματήσουν διαφορετικά θα καλούσε την αστυνομία» είπε σε δηλώσεις του ο αντιδήμαρχος του Αμαρουσίου.

Άγνωστο ακόμη το γιατί ο Θωμάς τα ξημερώματα της Κυριακής ήρθε σε έντονη λογομαχία με άλλα άτομα και ξέσπασε καυγάς. Η μια κουβέντα έφερε την άλλη και το κακό δεν άργησε να γίνει. Δέχθηκε ένα χτύπημα, πιθανόν με μαχαίρι, στον θώρακα που ήταν και το μοιραίο.

«Χάσαμε το Θωμά μας» σπάραζε χθες στο σπίτι μπροστά σε φίλους και συγγενείς ο πατέρας του άτυχου 19χρονου που είχε στερηθεί τόσα πολλά για να τον μεγαλώσει.

Φίλοι του Θωμά τον αποχαιρέτησαν μέσω Facebook ζητώντας να αποδοθεί δικαιοσύνη για το έγκλημα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.