ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Φωκίδα: Συνελήφθησαν 7 αρχαιοκάπηλοι την ώρα που έκαναν εκσκαφή

Φωκίδα: Συνελήφθησαν 7 αρχαιοκάπηλοι την ώρα που έκαναν εκσκαφή

Στον Εισαγγελέα Άμφισσας θα οδηγηθούν επτά άτομα, τα οποία συνελήφθησαν το Σάββατο να εκτελούν ανασκαφές μέσα σε αρχαιολογικό χώρο με σκαπτικό μηχάνημα JCB.

Η επιχείρηση έγινε στο χωριό Μακρινή της Δωρίδας, ένα ημιορεινό χωριό της Φωκίδας, κοντά στην παραθαλάσσια Ερατεινή.

Το μεσημέρι του Σαββάτου αστυνομικοί από το Α.Τ. Ευπαλίου και Λιδορικίου έκαναν συντονισμένη επιχείρηση και έπιασαν επί τω έργω τους 7 δράστες, εκ των οποίων οι πέντε είναι από τη Φωκίδα και πιο συγκεκριμένα δυο από την Ιτέα, ένας από την Άμφισσα, ένας από τη Ναύπακτο, ένας από το χωριό Μακρινή, ενώ δυο από τους συλληφθέντες είναι από Αθήνα.

Στην κατοχή των δραστών βρέθηκαν ανιχνευτές μέταλλων, σκαπτικά εργαλεία, καθώς και χάρτες με ιδιόχειρες σημειώσεις από άλλες αρχαιολογικές περιοχές της Ελλάδας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ακολούθησε έρευνα και στα σπίτια των συλληφθέντων για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν αρχαία. Ακόμα δεν έχει κάποια επίσημη ανακοίνωση από την Αστυνομία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.