Σύλληψη τριών αλλοδαπών στην Ακρόπολη – Λήστευαν κόσμο με την απειλή μαχαιριού

Σύλληψη τριών αλλοδαπών στην Ακρόπολη –  Λήστευαν κόσμο με την απειλή μαχαιριού

Στα χέρια της αστυνομίας έπεσαν τρεις αλλοδαποί στο λόφο του Φιλοπάππου, οι οποίοι λήστευαν διερχόμενο κόσμο, Έλληνες και τουρίστες, με την απειλή μαχαιριού. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για δύο Πακιστανούς 17 και 18 ετών, καθώς και ένα Ρώσο 18 ετών.

Στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Σχεδίου Αστυνόμευσης του Αρχαιολογικού Χώρου της Ακρόπολης, συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί για ληστείες, με απειλή μαχαιριών, σε βάρος διερχόμενων πολιτών και τουριστών.

Ειδικότερα, την περασμένη Πέμπτη δύο Πακιστανοί ηλικίας 17 και 18 ετών, συνελήφθησαν, ενώ λίγο νωρίτερα είχαν προσεγγίσει δύο Ισπανούς και με την απειλή μαχαιριών τους είχαν αφαιρέσει τα κινητά τους τηλέφωνα.

Όπως προέκυψε από την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών οι προαναφερόμενοι δράστες, οι οποίοι δρούσαν συστηματικά, πάντα με την απειλή μαχαιριού και με ιδιαίτερη σκληρότητα, έχουν διαπράξει άλλες τρείς ληστείες στο Λόφο του Φιλοπάππου.

-Στις 26-4-2018 σε βάρος ζεύγους υπηκόων Λευκορωσίας, από τους οποίους αφαίρεσαν χρηματικό ποσό, δύο κινητά τηλέφωνα και μία φωτογραφική μηχανή.

Στις 23-4-2018 σε βάρος ζεύγους Ελλήνων από τους οποίους αφαίρεσαν τα κινητά τους τηλέφωνα.

Στις 23-4-2018 σε βάρος ζεύγους υπηκόων Πολωνίας, από τους οποίους αφαίρεσαν χρηματικό ποσό και τα κινητά τους τηλέφωνα.

Μία ημέρα αργότερα συνελήφθη στην περιοχή της Ακρόπολης ένας 18χρονος Ρώσος, ο οποίος νωρίτερα είχε προσεγγίσει δύο Αφγανούς και με την απειλή μαχαιριού τους αφαίρεσε μία συσκευή αναπαραγωγής μουσικής (mp3 player).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι συλληφθέντες, με τις σχηματισθείσες σε βάρος τους δικογραφίες, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.