Σε «χαλαρούς» ρυθμούς Αλβανοί, σαν στη χώρα τους, «θερίζουν» το Γράμμο (φωτό)

Σε «χαλαρούς» ρυθμούς Αλβανοί, σαν στη χώρα τους, «θερίζουν» το Γράμμο (φωτό)

Κατά δεκάδες ομάδες από Αλβανούς αλωνίζουν σε κάθε γωνιά του όρους Γράμμος, με στόχο να μαζέψουν σπάνια αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά, που ευδοκιμούν στην περιοχή. Στήνουν πρόχειρους καταυλισμούς στο ελληνικό έδαφος, σαν να βρίσκονται σπίτι τους και φορτώνουν τα φυτά σε άλογα και μουλάρια.

Τις τελευταίες ημέρες η Αστυνομία της Ηπείρου, εξιχνίασε δύο τέτοιες περιπτώσεις στην Φούρκα και το Πληκάτι όπου ομάδες Αλβανών είχαν “θερίσει” το περίφημο δρακάκι ή λουλούδι του Δαρβίνου. Οι Αλβανοί κατασκηνώνουν μέρες στα βουνά, είναι πλήρως εξοπλισμένοι και επιδίδονται στο καταστροφικό τους έργο.

Όπως επισημαίνει σε σχετικό δημοσίευμα ο ενημερωτικός ιστότοπος epiruspost.gr, αποκαλυπτικές για όσα πραγματικά συμβαίνουν στον Γράμμο είναι οι φωτογραφίες που έχει αναρτήσει το Balkan Chamois Society στην σελίδα του στο Facebook.

Πολυμελείς ομάδες αλλοδαπών, οργώνουν τις πλαγιές… Καταυλισμοί με πρόχειρες σκηνές στο ελληνικό έδαφος… Άλογα και μουλάρια έτοιμα να φορτωθούν με τσουβάλια για να επιστρέψουν στην Αλβανία.

Μέσα σε μερικές φωτογραφίες ξεδιπλώνεται μια εντελώς νέα πραγματικότητα που τείνει να γίνει καθημερινότητα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.