ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Η πυρκαγιά στην Κινέτα φτάνει στην παραλία – Ακόμα και με σκάφη διαφεύγουν κάτοικοι με ότι έχουν (βίντεο)

Η πυρκαγιά στην Κινέτα φτάνει στην παραλία – Ακόμα και με σκάφη διαφεύγουν κάτοικοι με ότι έχουν (βίντεο)

Μαίνεται η μεγάλη φωτιά στην Κινέτα – Έχει φτάσει μέχρι την θάλασσα! Κάποιοι προσπαθούν να φύγουν με σκάφη – Κάθε λίγο “ξεπηδούν” και νέες πυρκαγιές! Στις φλόγες Ν. Βουτζάς, Άγ. Ανδρέας, Μάτι – Καίνε ανεξέλεγκτα! – Σε Κάλαμο και Ζούμπερι τα νέα μέτωπα, με τους άνδρες της πυροσβεστικής να σπεύδουν στα σημεία! – Άνθρωποι προσπαθούν να σώσουν τις περιουσίες τους από την κόλαση φωτιάς.

Τρομακτικές διαστάσεις έχει πάρει η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στο δάσος πάνω από την Κινέτα και τώρα καίει σπίτια σε οικισμούς! Οι εικόνες που έρχονται από το σημείο είναι συγκλονιστικές με σπίτια να έχουν παραδοθεί στις φλόγες! Ο αέρας άλλαξε φορά με αποτέλεσμα να «κατέβει» η φωτιά από το βουνό και να έχει φτάσει σε κατοικημένες περιοχές. Κάηκαν και σπίτια. Λόγω των δυνατών ανέμων που πνέουν στην περιοχή οι φλόγες έχουν φτάσει και στην κατοικημένη περιοχή Μαρούλα βόρεια της Κινέτας, αλλά και στον οικισμό Πανόραμα, ενώ το έργο των εναέριων μέσων δυσχεραίνουν οι πυκνοί καπνοί που έχουν φτάσει ακόμη και σε πολλές περιοχές της Αττικής.

Εκφράζονται φόβοι ότι η φωτιά ενδεχομένως να κινηθεί προς το Αλεποχώρι! Κάτοικοι εγκαταλείπουν τα σπίτια τους όπως – όπως και οι εικόνες από το σημείο δείχνουν σπίτια να έχουν τυλιχθεί στις φλόγες. Οι αρχές ζητούν από τους πολίτες να ακούν τις οδηγίες της αστυνομίας και της πυροσβεστικής. Πολλοί από τους κατοίκους της περιοχής με λάστιχα στα χέρια προσπαθούν όπως – όπως να σβήσουν την φωτιά. Ήδη, εκκενώθηκαν, οι οικισμοί Γαλήνη, Πανόραμα 1 και Πανόραμα 2. Αυτή την ώρα επιχειρούν 70 πυροσβέστες με τριάντα οχήματα, δύο πεζοπόρα τμήματα, πέντε αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Κάποιοι προσπαθούν να φύγουν με βάρκες, ενώ οι φλόγες στην Κινέτα έφτασαν μέχρι τις παραλίες!

Δείτε τις δραματικές εικόνες που μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Epsilon TV

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=HsxiUr8lYA8

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.