H κυβέρνηση είναι απόλυτα υπεύθυνη για το μέγεθος της τραγωδίας!

H κυβέρνηση είναι απόλυτα υπεύθυνη για το μέγεθος της τραγωδίας!

Οι νεκροί μέχρι αυτή την ώρα και στην τελευταία καταμέτρηση, έφτασαν τους 77 το βράδυ της Τρίτης, ενώ στα νοσοκομεία μεταφέρθηκαν περισσότεροι από 187 τραυματίες με πολλούς εξ αυτών να έχουν βαριά εγκαύματα και αρκετούς να είναι παιδιά.

Οι φονικές πυρκαγιές της Ραφήνας πλέον συναγωνίζονται την τραγωδία της Ηλείας του 2007, μάλιστα με τόσους αγνοούμενους τελικά μπορεί και να ξεπεραστεί

Είναι δεκάδες οι αγνοούμενοι για τους οποίους ουδείς γνωρίζει αν περιλαμβάνονται στα θύματα που δεν έχει αναγνωριστεί ακόμη η ταυτότητά τους ή αν οι σοροί τους είναι ακόμη στα αποκαΐδια των εκατοντάδων σπιτιών και επιχειρήσεων που δεν έχουν ελέγξει ακόμη τα σωστικά συνεργεία.

Μέσα σε ελάχιστο χρόνο η φωτιά μετέτρεψε σε παρανάλωμα του πυρός το Μάτι και κατέκαψε εκτάσεις στο Νέο Βουτζά, την Καλιτεχνούπολη και τη Ραφήνα.

Εκείνο που προκαλεί αίσθηση είναι ότι κανείς από την κυβέρνηση δεν έχει αναλάβει την παραμικρή ευθύνη, το να μιλήσουμε για υποβολή παραίτησης από κάποιον πολιτικό ή άλλο υπεύθυνο για την τεράστια καταστροφή και τις ζωές που χάθηκαν τόσο άδικα, είναι απλά ανέκδοτο…

Να το πούμε απλά: Είτε ήταν μαφιόζικο κτύπημα από διάφορους που έχουν βάλει στο μάτι το Κόκκινο Λιμανάκι, είτε ήταν πράκτορες… της Τουρκίας, ή όποιου άλλου που θέλουν να «γελάσουν» με την ελληνική κοινωνία, είτε ήταν κάποιο τυχαίο γεγονός όπως το πέταγμα ενός τσιγάρου, το γεγονός παραμένει πως το ελληνικό κράτος οφείλει να προστατέψει τους πολίτες τους από όλα αυτά τα γεγονότα που αναφέραμε… by any means necessary και ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΕ.

Η κυβέρνηση ποντάρει στο βαρύ πένθος που συγκλονίζει την ελληνική κοινωνία και προσπαθεί να κρυφτεί πίσω από το πρωτοφανές κύμα αλληλεγγύης που εκδηλώνουν οι πολίτες οι οποίοι από το υστέρημά τους συγκεντρώνουν κάθε είδους βοήθεια για να συνδράμουν τους πυρόπληκτους συνανθρώπους μας.

Ελπίζει μάλιστα, λόγω της θλίψης και των… μπάνιων που έρχονται τον Αύγουστο να ξεχάσουν οι Έλληνες τα απαράδεκτα χάλια που είδαμε όλοι κατά την κατάσβεση των πυρκαγιών.

Όμως όταν υπάρχουν τόσοι νεκροί τίποτα δεν περνάει και τίποτα δεν ξεχνιέται.

Η κυβέρνηση αυτή θα αντιμετωπίσει τις ευθύνες της είτε της αρέσει είτε όχι.

Σε αυτό το πλαίσιο, δεν περνά απαρατήρητη η ανακοίνωση της παρουσίας του διοικητή της ΕΥΠ σε όλες τις κυβερνητικές συσκέψεις, ακόμη και σε αυτές που αφορούν τα μέτρα ανακούφισης των πληγέντων.

Αυτό δείχνει ότι επιχειρείται να εμφανιστεί ότι η χώρα δέχεται «επίθεση» από αλλού. Μπορεί και να γίνεται και αυτό, αλλά επαναλαμβάνουμε, είναι ευθύνη των κυβερνώντων όχι μόνο να προλαμβάνουν τέτοια περιστατικά αλλά και όταν συμβούν να τιμωρούν αμείλικτα τους υπεύθυνους.

Είναι ξένοι πράκτορες όπως λέτε; ΒΡΕΙΤΕ ΤΟΥΣ, εμφανίστε τους με τα πρόσωπά τους στην ελληνική κοινωνία, κάντε τους να ομολογήσουν ποιοι είναι και για ποιους δουλεύουν.

Έχουν πάει εξωτερικο; Βρείτε τους και πάλι και φέρτε τους εδώ, απλά πράγματα.

Είναι μαφιόζοι; Βρείτε τους και ττιμωρήστε τους.

Είναι τυχαίο γεγονός; Να αποδειχθεί τι έγινε και να αναληφθεί η ευθύνη (έτσι και αλλιώς αυτό) για την παράλογη καθυστέρηση ωρών σε Κινέτα και Ραφήνα που ο κόσμος καίγονταν κυριολεκτικά και δεν είχαν κινητοποιηθεί όλοι οι αρμόδιοι παράγοντες για την έγκαιρη διάσωση των ανθρώπων.

Δεν μπορεί η φωτιά να περνάει την λεωφόρο Μαραθώνος στις 6 το απόγευμα και η ΜΥΑ του Λιμενικού να λαμβάνει εντολή προς διάσωση πολτιών στις παραλίες στις 10:00 το βράδι, έλεος πια! Φυσικά η ΜΥΑ υπερέβαλε εαυτόν και έκανε υπεράνθρωπες προσπάθειες για να σώσει εκατοντάδες ανθρώπους αλλά η ΜΥΑ δεν δίνει εντολές στον… εαυτό της για το πότε θα ξεκινήσει μια επιχείρηση.

Δεν υπάρχουν δικαιολογίες κύριοι της κυβέρνησης. Ο θυμός είναι πολύ μεγάλος και το κυριότερο εκφράζει ολόκληρη την χώρα. Χρειάζονται απαντήσεις άμεσα και να είναι πειστικές όχι του… κ@λου.

Στην τελική, έχουμε βροχές πεθαίνουμε από πλημμύρες, έχουμε πυρκαγιές πεθαίνουμε από τις φλόγες, έχει σεισμούς πεθαίνουμε από τις κακοτεχνίες, ότι κι αν συμβεί δεν ξέρουμε τι θα πάθουμε…

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης τηρούν χαμηλούς τόνους, δίνοντας σε αυτή τη φάση ιδιαίτερη έμφαση στην έκφραση της αλληλεγγύης προς τους πληγέντες και στην ανεύρεση νεκρών και αγνοουμένων.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης και η αρχηγός του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά επισκέφθηκαν τη Ραφήνα για να διαπιστώσουν ιδίοις όμμασι την έκταση της τραγωδίας, κάτι που απέφυγε να κάνει ο πρωθυπουργός, ο οποίος μίλησε από την ασφάλεια του Μεγάρου Μαξίμου.

Οι ηγέτες της αντιπολίτευσης αποφεύγουν μέχρι στιγμής την αντιπαράθεση –μάλιστα ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για «διαχρονικές ευθύνες» στην ανεπάρκεια του κρατικού μηχανισμού πολιτικής προστασίας.

Τις προσεχείς ημέρες και όταν το πένθος υποχωρήσει θα αναζητηθούν ευθύνες τόσο για τις αρχικές όσο και για τις συνεχιζόμενες ελλείψεις στον σχεδιασμό και στον συντονισμό των δράσεων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αλλά πολύ λίγη σημασία έχουν όλα αυτά. Οι νεκροί δεν γυρίζουν πίσω και τα αγαπημένα τους πρόσωπα θα συνεχίσουν τις ζωές τους λειψά και «ακρωτηριασμένα» γιατί κάποιοι δεν έπραξαν τα αυτονόητα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.