ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Κόκκινο Λιμανάκι: Πώς ήτανε… πως έγινε – Ο Παράδεισος που μετατράπηκε σε Κόλαση για δεκάδες ψυχές (βίντεο)

Κόκκινο Λιμανάκι: Πώς ήτανε… πως έγινε – Ο Παράδεισος που μετατράπηκε σε Κόλαση για δεκάδες ψυχές (βίντεο)

Τρεις μέρες έχουν περάσει από την τραγωδία που ξεκίνησε το απόγευμα της Δευτέρας στο Μάτι και στο Κόκκινο Λιμανάκι, μετατρέποντας τον επίγειο παράδεισο της Ανατολικής Αττικής σε στάχτη και προκαλώντας τον θάνατο τουλάχιστον 81 ανθρώπων.

Ένας αριθμός που αναμένεται να αυξηθεί.

Μάνες με τα παιδιά τους, πατεράδες με τα παιδιά τους, σύζυγοι, παπούδες με τα εγγόνια τους, πέθαναν με τον πιο φρικτό τρόπο. Κάηκαν ζωντανοί και όσο κι αν εμάς τους ζωντανούς μας ενοχλεί η τραγωδία αυτή και διαλύει το μυαλό μας καθημερινά και κάθε στιγμή, οφείλουμε να μην ξεχάσουμε τους ανθρώπους αυτούς και να αναζητήσουμε ευθύνες για τους άδικους και χωρίς λογική θανάτους τους.

Δεν πρέπει να ξεχαστούν από κανέναν μας.

Ακολουθεί βίντεο «γροθιά» στο στομάχι από κάτοικο της περιοχής, φίλο του pronews.gr που πήγε στον άλλοτε παράδεισο της παραλίας του Κόκκινου Λιμανιού.

Πως ήταν και πως έγινε. Στο βίντεο υπάρχουν εικόνες και από το περίφημο «Μπαλκόνι», μπαρ-καφετέρια που είχε την πιο καταπληκτική θέα σε όλη την Αττική.

Χιλιάδες άνθρωποι από όλη την Αθήνα το είχαν επισκεφτεί για να πιουν τον καφέ τους ή το ποτό τους και να απολαύσουν την εκπληκτική θέα.

Τώρα πλέον δεν υπάρχει τίποτα.

Δεκάδες οικογένειες έχασαν τα σπίτια τους στην περιοχή και το pronews.gr είναι εις θέση να γνωρίζει ότι δεν ήταν παραθεριστικές κατοικίες, στις περισσότερες ήταν η μόνιμη κατοικία τους.

Όλοι αυτοί οι άνθρωποι που ευτυχώς σώθηκαν και μπορούν και αναπνέουν τώρα ζουν σε φίλους και συγγενείς και προσπαθούν να δουν τι θα κάνουν με την ζωή τους από εδώ και στο εξής.

Παρομοίως τα ίδια πράγματα συνέβησαν και στο Μάτι. Εκεί ο οικισμός εξαφανίστηκε σα να επρόκειτο για πράξη πολέμου. Εικόνες που είχαμε να δούμε από τον πόλεμο στην πρώην Γιουγκοσλαβία. Όταν ολόκληρα χωριά εξαφανιζόντουσαν από τον χάρτη.

Αλλά τότε ήταν εγκλήματα πολέμου, τα σημερινά τι εγκλήματα είναι; Που τα κατατάσσει το λεξικό;…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.